Kırşehir Express Gazetesi

Sağlık Bakanlığı ile KAEÜ İş Birliği Protokolü İmzaladı

Protokol Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın katılımı ile 5 Haziran 2020 tarihinde imzalandı.

Sağlık Bakanlığı ile KAEÜ İş Birliği Protokolü İmzaladı
09 Haziran 2020 - 15:53

Eğitim, araştırma ve uygulama hizmetlerinin yürütülebilmesi ve bölgede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinin daha etkin, kaliteli, verimli ve ulaşılabilir bir şekilde sunulabilmesi için Sağlık Bakanlığı ile Üniversitemiz arasında bir protokol imzalandı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin ilgili birimleri ile Sağlık Bakanlığına bağlı Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin birlikte kullanılmasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği protokol Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın katılımı ile 5 Haziran 2020 tarihinde imzalandı.

            Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin yaptığı çalışmalarla ve ürettiği projelerle marka bir üniversite olması için yoğun emek harcayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, yaptığı ikili görüşmelerle üniversitemizin aynı zamanda şehirle bütünleşik bir yapıda hizmet sunması için çalışıyor. Sağlık Bakanlığı ile imzalanan birlikte kullanım protokolü kapsamında üniversitemizin sağlık uygulama ve araştırma merkezleri ile araştırma merkezlerinin uygulamaları, bu protokol kapsamındaki sağlık tesisinde yapılabilecek.  Yönetim, organizasyon ve planlama konusunda belirlenen maddelerin yanı sıra sağlık tesisinin işletilmesi hususunda da her türlü sağlık ve destek hizmetine ilişkin maddeler protokolde yer aldı.

Tıp Fakültesi Öğrencileri Daha Çok Teorik ve Uygulamalı Eğitim Alabilecek

            Geleceğin hekimlerini yetiştirmek amacıyla Tıp Fakültemizde sürekli yenilikler yapan Rektör Karakaya, küresel pandemi sürecinde de çalışmalarına devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokolle birlikte Tıp Fakültesi öğrencilerinin, öğretim elemanlarının, eğitim görevlilerinin, başasistanların ve uzmanların teorik ve uygulamalı eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi ve sağlık hizmeti sunulabilmesi için ilgili mevzuat çerçevesinde görevlendirmelerinin yapılması ile ilgili maddeler de protokolde belirlendi.

Rektör Karakaya: “Her Zaman En İyiye Ulaşmak ve En Kaliteli Olan İşi Ortaya Koymak İçin Çalışıyoruz”

            Bu protokolün Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesini ve bağlı birimleri, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve bu birimlerde görev yapan personeli, Üniversitemiz Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri alanında eğitim veren diğer birimlerinde öğrenim gören öğrencilerin teorik ve uygulamalı eğitimlerini kapsadığını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, altı yıl süre imzalanan protokol sürecinde önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde farklı branşlarda 18 profesör,7 doçent, 71 doktor öğretim üyesi, 22 araştırma görevlisi ve 3 öğretim görevlisi olmak üzere 121 öğretim elemanının görev yaptığını belirten Rektör Karakaya protokolle ilgili şu bilgileri verdi: “Sağlık Bakanlığımız ile yönetim ve organizasyon, eğitim ve araştırma faaliyetleri, sağlık tesisinin işletilmesi, personelin disiplin ve özlük işleri ile mali konuları içeren bir protokol imzaladık. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak her zaman en iyiye ulaşmak ve en kaliteli olan işi ortaya koymak için çalışıyoruz. Sağlık alanında yaptığımız yeniliklerle bölgede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetini en iyi ve en faydalı olan şekilde sunmaya çalışacağız. Bunun yanı sıra bu faaliyetleri eğitim ve araştırma ile destekleyeceğiz.”

Rektör Karakaya: “Eğitimler ve Sunulan İmkanlar Performansı ve Motivasyonu Etkileyecek”

            Alanında uzman öğretim elemanları ile bir taraftan geleceğin hekimlerini yetiştirirken bir taraftan da nitelikli sağlık hizmeti sunmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını anlatan Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “İmzalamış olduğumuz protokolle birlikte sağlanan eğitimlerin akademik olarak önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bu eğitimlerin ve sağlanan imkanların performansı ve motivasyonu olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Bizi bu konuda destekleyen ve üniversitemizin faydalı işler yapması için emek harcayan herkese yürekten teşekkür ederim.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.