Kırşehir Express Gazetesi

VALİ İBRAHİM AKIN’DAN 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJI

VALİ İBRAHİM AKIN’DAN 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJI
17 Mart 2021 - 11:58

Vali İbrahim Akın, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünü milletçe büyük bir sevinç ve gururla kutlarken, vatanımızın selameti için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi “Şehitler Günü” vesilesiyle bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.” diyerek şunları söyledi:

          “Çanakkale Zaferi, dönemin en güçlü devletlerine ve ordularına karşı ecdadımızın, vatanını her ne pahasına olursa olsun asla çiğnetmeyeceğini bütün dünyaya gösterdiği şanlı bir destandır.

          Bu savaşta dayanışmanın, milli birlik ve beraberliğin en güzel örnekleri yaşanmış; inancımız, kararlı duruşumuz ve yüzyılların birikimi olan medeniyet değerlerimiz bizi arzu edilen zafere taşımıştır. Bu emsalsiz zafer, ilerde Kurtuluş Savaşı’nı kazanmamızı sağlayacak olan milli ruhun daha da güçlenmesine vesile olmuştur.

                 Kutsal vatan topraklarımız için cepheden cepheye koşan, en ümitsiz anlarda dahi ulusun kaderini değiştiren, istiklalimizi ve istikbalimizi sarsılmaz imanları ile koruyup kollayan aziz şehitlerimiz, milli varlığımızın ebedi nişaneleridir.

          Vatanın geleceği söz konusu olduğunda en kıymetli varlığı olan canını gözünü kırpmadan feda eden aziz şehitlerimiz, milletimizin milli ve manevi değerlerinin ne kadar güçlü ve sarsılmaz temeller üzerine kurulu olduğunu ve bu değerlerin korunması için her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduklarını en zor koşullarda dahi ispat etmişlerdir.

          Bu ülkenin sahipleri olarak bizlere düşen en büyük sorumluluk şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emaneti olan vatanımıza, büyük zorluklarla kurduğumuz Cumhuriyetimize, milli ve manevi değerlerimize aynı ruh ve anlayışla sahip çıkmaktır.

          Şanlı tarihine ve kadim kültürüne yürekten bağlı bir millet olarak, bağımsızlığımızdan, hür ve müstakil yaşama arzumuzdan asla taviz vermeyeceğimizi, ülkemizi sonsuza kadar koruyacağımızı bu anlamlı gün vesilesiyle bir kez daha belirtmek istiyorum.  

          Üzerinde yaşadığımız bu toprakların ebedi Türk yurdu olarak kalması için vatan evlatlarımızın verdiği mücadelelerin önemini en derinden hissettiğimiz Şehitler Günü’nde onların aileleri ile birlikte üzüntü ve gururu bir arada yaşıyoruz.

 Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, O’nun silah arkadaşlarını, ülkesi ve milleti için canını veren tüm şehitlerimizi bir kere daha saygı ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum.” 

 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.