Kırşehir Express Gazetesi

APARTMANDA UZAKTAN EĞİTİM GÖREN ÇOCUK

APARTMANDA UZAKTAN EĞİTİM GÖREN ÇOCUK
Nergis Karayel( nergiskarayel@kirsehirexpressgazetesi.com )
01 Mart 2021 - 13:12

Çarşının göbeğinde, pek çok iş yerinin, apartmanların arasında kalmış minik bir boşluk hayal edin. Hafta içi park etmiş arabalarla dolu. Hafta sonu yasaklar nedeni ile bomboş bu alan, ne arabalar hareketli ne insanlar. Derken sesler duyuluyor, çocuk sesleri! Seslere farklı sesler karışıyor birkaç dakika içinde ve bu sesleri dinleyen, izleyen insanlar pencerede!

Eyvah! Diyorum kendi kendime, bu çocuklar ne yapıyor? Bu saatte neden dışarıdalar, hiç kimse de uyarmıyor? Endişeler artarken boğuk kahkahalarını duyuyorum. Kahkahalar neden boğuk dersiniz?  Evet, hepsinde maske var. Oyuna dayanamayıp yasağı unutuyorlar ama her hâlükârda maskelerini çıkarmıyorlar. Aslına bakarsanız pek çok yetişkine göre daha duyarlı daha bilinçliler.  Onları izleyen insanlar da keyifli, kendilerinin yapamadıklarını izlemekten büyük bir haz duyuyor gibiler. Hey gidi zaman sen nelere kadirsin! Derken çocuklardan biri “Tamam arkadaşlar bugün bu kadar yeter!” diyor ve ismini arkadaşlarına söyleyerek ayrılıyorlar. Meğer hiç biri birbirini tanımıyormuş!

“Neler oluyor şu hayatta?”şarkısı çınlıyor kulaklarımda. Yasağa rağmen dışarı çıkan çocuklar mı, onları heyecanla izleyenler mi, hiç birbirlerini tanımamaları mı ilginç?

Apartmanda yaşamak şu pandemi döneminde daha da zor. Hele ki çocuklar için. Pandemi öncesinde apartman çocukları ya okulda ya da hafta sonu park bahçelerde enerjilerini atarlardı. Şimdi ise uzaktan eğitim iyi hoş ama ne saati belli ne günü! Evet, bir saat var ama ilginç saatler! Sabah ders var, akşam 20.30 a kadar ders var aralarda mola var, dışarı çıkma izni de var. Ama bir de ödevler var! Ödevler 20.30 dan sonra mı yapılmalı dışarı çıkma serbestliğinde mi? Ailesi çalışıp da evde yalnız kalan çocuklar bu dışarı çıkma saatlerinde de evde kaldıkları düşünülünce iş çığırından çıkıyor.

Evde ne yapsın çocuk? Koltukların üzerinde mi zıplasın, aşağıdaki komşuya inat çamaşır ipi ile ip mi atlasın, televizyon mu seyretsin, bilgisayar oyunlarından kendini mi alamasın yoksa abur cubura mı dadansın?

Şu süreçte kilo almayan, psikolojisi bozulmayan bir çocuk varsa aman onu kaybetmeyin, gelecek için çok kıymetli!

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.