Kırşehir Express Gazetesi

BAŞKAN EKİCİOĞLU MİLLETVEKİLİ KENDİRLİ’YE YANIT VERDİ!

BAŞKAN EKİCİOĞLU MİLLETVEKİLİ KENDİRLİ’YE YANIT VERDİ!
25 Eylül 2020 - 14:19

Ekicioğlu: Ben bir kuruma müdür olarak atamayı düşündüğünüz biri değilim ki beni Ak Parti il binasına davet ediyorsunuz!

 

Belediye Başkanı Selahattin Ekicoğlu 24 Eylül 2020 Perşembe günü Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde basın mensupları ile buluştu.

Başkan Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ve uygulanacak projelere ilişkin bilgiler aktardı.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu toplantıda Kırşehir’de hayata geçirilen askıda fatura çalışmasına ilişkin de bilgiler aktardı.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Kırşehir milletvekili Mustafa Kendirli’nin “Belediye başkanı Sayın Ekicioğlu’nun Kırşehir ile ilgili projeleri varsa gelsin partimize bizimle paylaşsın, görüş alış verişinde bulunalım ve iktidar partisi olarak elimizden ne geliyorsa yardımcı olalım.” sözüne de değinen belediye başkanı Ekicioğlu şunları ifade etti.

“Söz konusu Kırşehir ise biz herkesle görüşmeye hazırız. Kırşehir’in gelişimi noktasında elini taşın altına koyacak olan herkesle bir araya geliriz, ancak ben bir kuruma müdür olarak atamayı düşündüğünüz biri değilim ki beni Ak Parti il binasına davet ediyorsunuz. Kırşehir için tüm ekibimle birlikte herkesle uygun koşullarda ve makanlarda buluşuruz.” yanıtını verdi.

Başkan Ekicioğlu yaptığı konuşmada, “İyi bir eğitim bütün çocuklarımızın hakkı diyerek evlerinde tableti ya da bilgisayarı olmayan çocuklarımıza tablet veya bilgisayar hediye etmek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı kampanyamıza davet ediyoruz” dedi.

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkan Yardımcıları Asaf Kayaoğlu, Nuri Araz, Osman Uçar, Hamza Çam ve Tuncay Polat’ın da katılım sağladığı toplantıda basın mensuplarının sorularını tek tek cevaplayan Ekicioğlu, “Koronavirüs salgınından dolayı oldukça zor günler geçiriyoruz. Bu zorlu süreç içerisinde Kırşehir Belediyesi olarak başta sağlığımız açısından önem arz eden dezenfekte, temizlik, ücretsiz maske dağıtımı gibi çalışmalar olmak üzere, alınan tedbirler kapsamında iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafımıza, günlük işlerde çalışan emekçi kardeşlerimize ve ihtiyaç sahibi ailelerimize alış-veriş çeki ve erzak kolisi dağıtımı gerçekleştirdik Bu salgın süreci ihtiyaç sahibi ailelerimizin sayısını da ne yazık ki arttırmış bulunmaktadır. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak yeni bir dayanışma kampanyası başlatıyoruz.

Başlatmış olduğumuz ‘Askıda Fatura’ kampanyamız ihtiyaç sahibi ailelerimiz ile hayırsever vatandaşlarımız arasında köprü görevi görecek. Askıda Fatura kampanyamız ile dileyen hayırsever hemşehrilerimiz, su faturasını ödeyemeyen ihtiyaç sahibi ailelerimizin su faturasını ödeyebilecek. Hayırsever hemşehrilerimizi ve kurumlarımızı alan elin veren eli görmediği bu dayanışma kampanyamıza katılmaya davet ediyor, hepinize şimdiden teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Kırşehir’in unutulmaz bozlak üstadı Neşet Ertaş’ın vefatının 8. yıl dönümü nedeniyle hazırlanan videoyu basın kuruluşları ile paylaşan Ekicioğlu, “Dadaloğlu, Karacaoğlan ve Pir Sultan ile başlayıp Aşık Seyfullah, Bulduk Usta, Aşık Said, Çekiç Ali, Hacı Taşan ve babası Muharrem Ertaş ile devam eden kadim bir geleneğin içinden doğup gelmiş, kendi yarattığı tarz ile gönülden gönüle kapılar açmış Kırşehir’in gururu Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 8. yılında saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz. Geçen yıl düzenlemiş olduğumuz Neşet Ertaş Anma Etkinlikleri’ne bilindiği üzere ülkemizin çok değerli aydınları, sanatçıları ve akademisyenleri ve tabi ki en önemlisi Neşet Ustamız’ın ailesi de katılım göstermişti.

Bu yıl anma etkinliğini daha kapsamlı hale getirecektik ancak Pandemi koşulları buna engel oldu. Yüzlerce yıldan beri süregelen bu eşsiz geleneğin başkenti Kırşehir, UNESCO Dünya Müzik Şehri olarak tarihsel ve kültürel olarak evrensel anlamda da tescillenmiş oldu. Dünya Müzik Şehri olarak, başta ustalarımız olmak üzere akademisyenler ve sanatçılar ile birlikte bozlak kültürünü ve Anadolu Abdal Geleneği’ni geliştirecek çalışmalarla gelecek kuşaklara bu kültürü en iyi şekilde ulaştıracağız. Hayata karşı mütevazi duruşuyla, kimseyi ayırmadan herkesi dost edinebilmiş, engin gönül insanı, bizi biz yapan bütün değerleri sazına ve sözüne dökmüş Anadolu’nun Bilgesi Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 8. yılında bir kez daha saygı, özlem ve rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.