Kırşehir Express Gazetesi

DÜRÜSTLÜK MÜ HAYAT ÜÇGENİ Mİ?

DÜRÜSTLÜK MÜ HAYAT ÜÇGENİ Mİ?
Nergis Karayel( nergiskarayel@kirsehirexpressgazetesi.com )
03 Kasım 2020 - 10:15

Ne oldu şimdi? İlla bir suçlu arayacağız ya bulduk mu? Kim? Hayat üçgenini öğretmeyen öğretmen mi? Denetleme yapmayanlar mı? Mühendisler mi, müteahhitler mi, müteahhit kavramının yadırganmamasını sağlayanlarda mı? Suç, bir top gibi kime atarsan tutulmuyor bir başkasına atılıyor.

Kim bilir belki de sorun hepimizdedir. Dürüst insan yetiştiremeyişimizdedir! Neden bu kadar zor dürüst olmak, neden bu kadar zor para yerine insanı, yaşamıseçmek!

Eğitim ailede başladığına göre o zaman önce aileleri eğitmeliyiz, eğitirken dürüst olmalıyız, yapılmayan eğitimlere “Aman ben senin yerine imza atarım, sen işini hallet.” demeye müsaade etmemeliyiz. Anne babayı bilinçli kılarsak eğer çocuğunu bir ihtimal daha da bilinçli yetiştirecektir. Hoş bir kısmı da eğitim alsa bile bildiğinden şaşmayacaktır.

Bugün bir deprem, bir salgın yarın başka bir şey! Felaketler daima olacak ancak en hafif zararla kurtulmak bilinçli olmaktan geçiyor.  Kim ne derse desin önce aile eğitilecek. Aile çocuğunu insani değerlerle donatabilmek için eğitilecek: doğruluk, dürüstlük, yardımseverlik, saygı, empati, yurttaşlık, saygı ve de sevgi tabii ki!   Diyecekler ki bu değerler okullarda veriliyor zaten. Yetmez, görüldüğü gibi yetmiyor da. Çünkü çocuk öğrendiğini evinde, arkadaşlarının arasında, çarşıda pazarda uygulayamıyor. Uyguladığında da ona “ezik, sessiz, pasif, savunmasız “ gibi ithamlarda bulunuyorlar. Hayliyle okulda öğretilmeye çalışılan değerler sadece öğretmenin raporunda bir söz olarak kalıyor.

Ancak insani değerlerin ön planda olduğu bir toplumda felaketler az zararla atlatılabilir. Çünkü insanlar o zaman parayı ya da egolarını tatmin edecek hazdan çok yaptığı işi en doğru şekilde yapmaya odaklanacaktır.  İşini doğru yapan insanlar olduğu sürece hayat üçgeni de, mesafe de maske de hayat kurtaracaktır.

Ne yapalım edelim aileleri daha dürüst çocuklar yetiştirebilmek için eğitelim. Sorunumuz eğitilememekte!

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.