Kırşehir Express Gazetesi

EKİCİOĞLU’NDAN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

EKİCİOĞLU’NDAN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
08 Ocak 2021 - 14:31

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında şunları ifade etti:

“Basın; gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan  önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasimizin en temel unsurlarından biridir. Gazetecilik mesleği, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Toplumun gerçekleri öğrenmesi için gayret gösteren gazeteci arkadaşlarımız, insanlara bilgi ve haber akışı sağlama görevinin yanında insan hakları ve demokrasinin savunucusu olmak gibi önemli bir misyonu da temsil etmektedir.

Basının haber verme ve denetleme başta olmak üzere, görev ve sorumluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi gerekmektedir. Şiddet ve hakaret içermediği sürece, düşünceler ve fikirler özgürce ifade edilebilmelidir. Basınımızın da görevini yaparken,  hukukun evrensel standartlarından sapmaması, her şart altında toplum yararını gözetmesi, kişi haklarına ve özel hayata saygıyı üstün tutması, bireylerin doğru, sağlıklı haber alma ve bilgi edinmesini sağlama ilkesinden ödün vermemesi, elbette ki önemli bir sorumluluktur.

Bu duygu ve düşüncelerle, düşünce ve haberleşme özgürlüğüne katkı sağlayan, insan hakları ve demokrasinin savunucusu olan tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; etik değerlere ve insani erdemlere bağlı kalan, onurlu biçimde, dik durup, bedeli ne olursa olsun asla yılmadan mesleklerini sürdüren bütün basın emekçilerine saygı ve selamlarımı sunuyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.