Kırşehir Express Gazetesi

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTURULDU

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTURULDU
11 Kasım 2020 - 14:54

Milli Ağaçlandırma Gününde ilimizde 30 bin fidan toprakla buluşturuldu

             Bu yıl 11 Kasım saat 11.11’de 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ülkemiz genelinde 83 milyon, ilimizde ise 30 bin fidan toprakla buluşturuldu.

            Boztepe yolu mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, il protokolü, ilgili daire müdürleri ve personelleri ile sağlık çalışanları katıldı. Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı’na ilimizdeki her bir sağlık çalışanını temsilen 3 bin 693 fidan dikildi.

            Vali İbrahim Akın, fidan dikim etkinliğinde yaptığı konuşmada, 11 Kasım gününün ülkemizde Milli Ağaçlandırma Günü ilan edildiğini söyledi.  

            Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu yıl da Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında 11 Kasım’da ülkemiz genelinde daha yeşil bir Türkiye için fidanların toprakla buluşturulduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Ülkemizin orman sahasını çoğaltmak ve çevre değerlerini korumak amacıyla 11 Kasım günü “Milli Ağaçlandırma Günü” ilan edilmiştir. Bu kapsamda, ülkemizin orman varlığını artırmak ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla 81 ilde “Geleceğe Nefes” ağaçlandırma seferberliği başlatıldı. Bizler de ilimizde 15 ayrı noktada değişik türlerde 30 bin fidanı ‘Bugün fidan, yarın nefes’ sloganıyla toprakla buluşturuyoruz.

Buradaki programda, pandemi dolayısıyla büyük fedakârlıklar gösteren sağlık çalışanlarımız adına Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı’na ilimizdeki her bir sağlık personelini temsilen 3 bin 693 fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Son 15 yılda yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla ilimizdeki orman varlığımız iki katına çıkmıştır. Yapılan çalışmalarla ilimizdeki orman varlığımızı daha iyi seviyelere getirme gayretindeyiz. İnanıyoruz ki diktiğimiz bu fidanlarla Kırşehir daha yeşil, daha temiz, daha yaşanabilir bir hale gelecektir. Diktiğimiz bu fidanların gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılar için nefes olacağına inanıyor, bu günün ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

            Etkinlik, Vali İbrahim Akın ve katılımcıların fidanları toprakla buluşturması ile sona ererken kampanya çerçevesinde ilimizde 30 bin fidan toprakla buluşturulacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.