Kırşehir Express Gazetesi

İSA ŞAHİN BELEDİYEDEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

İSA ŞAHİN BELEDİYEDEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
27 Ekim 2020 - 13:00

Edinilen bilgiye göre Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ndeki görevinden istifa ettiğini duyuran İsa Şahin, CHP İl Yönetimi ve Belediye Meclis Üyelerine durumu izah etti. İsa Şahin’in istifasını getiren gerekçeler şu şekilde ifade edildi:

“Saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir İl Yönetimi ve Belediye Meclisi Üyeleri,

Sizlere bu mesajı atmaktan üzüntü duyduğumu belirterek başlamak isterim.

Öncelikle, 31 Mart seçimlerinde, 39 yıl sonra Kırşehir Belediyesini almamızın vermiş olduğu sevinci hep birlikte yaşadık. Bu gurur, bu şehrin tarihine bir dönüşüm noktası olarak kazınırken, aynı zamanda da Türkiye’nin ortasında ilk beliren kırmızı kent olarak ulusal basında “Bozkırda açan çiçek” olarak adlandırıldı ve tüm ülkeye umut oldu. Bu hepimizin başarısıydı ve omuz omuza mücadele edilen koskoca bir değişim hareketinin heyecanı ile gerçekleşti. Bireylerden bağımsız, kişilerin çıkarlarından çok öte, bir kentin dönüşümü için çok önemli bir tarihti 31 Mart 2019. İşte bu umut ve dönüşüm talebiyle, heyecanla ve dönüşümün habercisi bir ekip ile toplumsal, katılımcı ve demokratik bir belediyeciliğin temellerini atmayı amaçladık.

Bu kentin gençleri, çiftçisi, akademisyeni, esnafı ve tüm kentlileri ile halkı kucaklayan bir yönetim biçimini benimseyeceğimize söz verdik ve “Bu şehri birlikte yöneteceğiz” sözüyle yola çıktık. Bu söz maalesef ki sözde kaldı! Birlikte yola çıktığımız, CHP gönüllülerinin birçoğu “Bizim Belediyemiz” ya da “Birlikte Yönetiyoruz” diyemedi. Birçoğumuz, yaklaşık bir buçuk yıldır belediyenin sosyal belediyecilikten uzak başka zihniyetlerce yönetildiğine, CHP fikriyatının geri plana atıldığına ve yönetimde liyakat esasından uzaklaşıldığına dair eleştirilere maruz bırakıldık ve vicdanımızla baş başa kaldık. Sustuk ve sakince bekledik.

Tüm bu süreçte, bir belediye çalışanı olarak eleştirileri göğüslemek zorunda kalmak bir yana CHP İl Yönetiminde yer alan bir parti üyesi olarak sabırla, verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım ve bir şeylerin düzeleceğine olan inancımı korudum. Her gün umudum kırılsa dahi ben umudumu diri tutmak için aylarca çabaladım. Fakat son günlerde bu umudumu maalesef ki yitirdim. Belediye seçimlerinde gönüllü olan uzmanların görüşlerine başvurmak bir yana, parti yönetiminin uyarılarının dikkate alınmaması, halkın eleştirilerine kulak kapatılması, halka vaat edilen 71 projeden hemen hemen hiçbirinin fiilen hayata geçirilememesi veya başlayan projelerin aktifleştirilememesi, liyakatten uzaklaşılarak akraba atamalarının yapılması gibi birçok sorun sosyal belediyeciliğe dair adımların atılamadığının göstergesi oldu.

Dayanışma ve eşitlik ruhunun kaybedilmesi ile CHP’li bir belediye olmanın gerekliliklerinin yerine getirilmemesinden kaynaklı ortaya çıkan bu sorunlara karşı göğüs germekten, akraba atamalarına karşı yapılan eleştirilere cevap verememekten ve bu sorunlara karşı getirdiğim eleştirilerin yok sayılmasından yorgun düştüm.

İzninizle bugün itibari ile belediyede olan görevimi sonlandırarak, bugünden itibaren partimde mücadele etmeye devam edeceğim. Dilerim bu kararım, belediye meclisi üyeleri ve parti yönetiminin duyduğu ve gözlemlediği tüm sorunları-eleştirileri masaya yatırmasına vesile olur ve Belediye’de var olan sorunların çözümüne dair bir kıvılcım yaratır. Maalesef Belediye içindeyken bu sorunları çözme çabam sonuç vermedi. Dilerim destekleriniz ile 31 Mart gecesi kurduğumuz düşe ve verdiğimiz söze geri dönen bir CHP Belediyesine dönüş yaşanır. Umarım kalan 3,5 yıllık süre olumlu sonuçlandırılarak 39 yıl sonra gelen gurur, bir 39 yıl daha sessizliğe değil, gelecek güzel günlere gebe olur.

Birlikte yöneteceğimiz bir Kırşehir Belediyesi ve Türkiye’ye gelecek olacak bir CHP umuduyla…”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.