Kırşehir Express Gazetesi

KAEÜ MERKEZ YERLEŞKESİ YEŞİLLENMEYE DEVAM EDİYOR

KAEÜ MERKEZ YERLEŞKESİ YEŞİLLENMEYE DEVAM EDİYOR
12 Nisan 2021 - 11:18

Fiziki anlamda çok sayıda çalışmayı tamamlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından 8 Nisan 2021 tarihinde beş bin farklı türde ağaç ve bitki toprakla buluşturuldu. Merkez Yerleşke içerisinde yapılan peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarına Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin daha yeşil bir alana kavuşması hedefleniyor.Beş bin farklı türde dikilen ağaç ve bitkiler arasında altınağaç, taflan, akçaağaç, kiraz, elma, dut, vişne, muşmula, ardıç, alev ağacı, selvi ve acem borusu bulunuyor.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi içerisindeki yeşil alanları artırarak öğrencilerin yeşil bir üniversitede eğitim görmeleri için çalıştıklarını söyleyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, çevre ve doğayı koruma bilincinin artmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti. Her bir fidanı toprakla buluşturmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Rektör Karakaya, bilim üretip insan yetiştirirken aynı zamanda doğaya sahip çıkma bilincini de oluşturmak için çalıştıklarını kaydetti.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.