Kırşehir Express Gazetesi

KAEÜ’ye 3 Doktora ile 7 Yüksek Lisans Programı

KAEÜ’ye 3 Doktora ile 7 Yüksek Lisans Programı
08 Ağustos 2020 - 11:25

Bölgesinde güçlü, dinamik ve yaptığı başarılı çalışmalar ile ülkesine model olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, açtığı doktora ve yüksek lisans programlarıyla yükseköğretime katkı sunmaya devam ediyor.Değişimi ve gelişimi yakından takip eden, çağın yeniliklerine hızla uyum sağlayan üniversitemizin; Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsüne 3 doktoraile7 Yüksek LisansProgramı açılmasına ve2020-2021 eğitim öğretim döneminde öğrenci alımına Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından izin verildi.

            Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde 2020-2021 eğitim öğretim dönemi itibariyle,Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Sosyal Bilgiler Eğitimi Doktora Programı ile Eğitim Yönetimi (İÖ) Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Sağlık Bilimler Enstitüsü bünyesinde Moleküler Biyoloji ve Hastane Enfeksiyon Kontrolü Doktora Programları ile Hareket ve Antrenman, Hemşirelik Esasları ve Sporda Psikososyal Alanlar Tezli Yüksek Lisans Programına, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ise Biyosistem Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Tarım Ekonomisi Tezli Yüksek Lisans Programlarına öğrencisi alımları YÖK tarafından kabul edildi.Öğrenci almaya başlayacak programlarla birlikte üniversitemizde yüksek lisans program sayısı 31’den 38’e, doktora program sayısı 10’dan 13’e yükseldi. Başarılı projeler ve bilimsel çalışmalarla ülkemizin her alanında diğer üniversitelere model olan üniversitemiz, lisansüstü eğitimde de başarısını sürdürmeye devam ediyor. Akademik ve idari alanda günden güne gelişerek büyüyen ve her yıl artan öğrenci sayısı ile fark yaratan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin doktora programında 89, yüksek lisans programında ise 732 olmak üzere toplam 821 öğrencisi bulunuyor. 

            Öğrenci alımı kabul edilen doktora ve yüksek lisans programları hakkında bir açıklama yapan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya,enstitülerin üniversiteler için çok önemli olduğunu ve alanında uzman akademisyenlerin yetiştirilmesini sağladığını anlatarak üniversitemize kazandırılan yeni doktora ve yüksek lisans bölümlerinin öğrencilerimize, üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.