Kırşehir Express Gazetesi

KIRŞEHİR MÜZESİ’NİN ETRAFI AĞAÇLANDIRILDI

KIRŞEHİR MÜZESİ’NİN ETRAFI AĞAÇLANDIRILDI
13 Kasım 2020 - 9:51

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında  yürütülen “Geleceğe Nefes” kampanyasında İl Müdürlüğü personelinin katılımı ile Kırşehir Müzesi etrafına Sedir, Ardıç ve İğneli Çam’dan oluşan 200 adet fidan dikildi.

İl Müdürü Halil Çalışır fidanların toprakla buluşması etkinliğinde “Cumhurbaşkanımızın kararı ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildi. Bizde Orman İşletme Müdürlüğünden temin ettiğimiz Sedir, Ardıç ve İğneli Çam’dan oluşan fidanların dikimini müzemizin etrafına gerçekleştirdik. Bilindiği üzere, bu projenin adı ‘Geleceğe Nefes Ol’ neden geleceğe nefes? Çünkü bugün dikeceğimiz fidanlarla birlikte geleceğe bir nefes vermiş oluyoruz gelecek kuşaklara.

Vatandaşlarımız gelecekte dikilen bu fidanların toprağa verdiği, hayata verdiği, havaya verdiği nefesten istifade edecekler. İnşallah ağaçlandırmamız müze etrafında artarak  devam edecek.Bu bölge inanıyorum ki, ileriki yıllarda şehrimizin nefes alacağı yerlerden olacak. Bu vesile ile de  fidanların toprakla buluşmasında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.