Kırşehir Express Gazetesi

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

KIRŞEHİR’DE COVİD-19 AŞI YAPILMAYA BAŞLANDI

KIRŞEHİR’DE COVİD-19 AŞI YAPILMAYA BAŞLANDI
14 Ocak 2021 - 17:56

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesine giderek intaniye servisinde kurulan aşı odasında aşı oldu.

Korona virüsten kurtulma yolunun aşı olduğunun bilimsel olarak bilindiğini belirten İl Müdürü Bulut, “Sağlık Bakanının ilk aşıyı olması ile birlikte bizde aşı çalışmalarına başladık. İlk etapta sağlık çalışanları özel sektör dahil 4 bin 400 adet aşıyı yapacağız. Bilim Kurulunun yayımladığı sıralamayla bize gelindikçe biz aşılama yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Aşıların yan etkilerinin olabileceğini anlatan Dr. Bulut, “Bütün aşıların yan etkileri olabilir. Gördüğümüz yan etkiler aşılarda geçicidir ve önemli değildir. Korona virüs aşısıyla alakalı yan etki profilinde diğer aşılanlardan farklı bir etki ise beklemiyoruz. Göreceğimiz yan etki; kolda kızarıklık, ufak ağrı bekliyoruz. Çok nadir oranda ise ileri etki beklenmekte” diye konuştu.

Kısıtlamaların vaka sayısındaki düşüş oranı üzerine yöneltilen soruya İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, kısıtlamalar vaka sayılarının artması üzerine kısıtlamaların yapılması gerektiğini belirtti.

Bulut, açıklamasında, “Kısıtlama kararlarının ardından Kırşehir’de hızlı bir şekilde vaka sayıları aşağılara indi. Ağır vaka sayısında da kısıtlamalarla birlikte düşüş oldu. Hastane yükü ise yüzde 70-80 oranında azalma gösterdi. Kısıtlamalar yerinde oldu.”ifadelerini kullandı.

Yapılan ilk aşının ardından periyodik şekilde sağlık personeli aşılanıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.