Kırşehir Express Gazetesi

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

KORONAVİRÜS DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

KORONAVİRÜS DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR
05 Mart 2021 - 11:08

İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda başlatılan “Dinamik Denetim Modeli” kapsamında ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de Vali İbrahim Akın başkanlığında denetim gerçekleştirildi.

            Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak ve işyerlerini gezerek Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulunan Vali İbrahim Akın, orta riskli iller arasında yer alan Kırşehir’de rehavete kapılmadan mücadeleye devam edilmesi gerektiğini söyledi.

            Kontrollü Normalleşme Döneminde bulunduğumuz bu süreçte alınan kararlarla uygulanan birçok kısıtlamanın sona erdiğini ifade eden Vali İbrahim Akın; “Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı kararıyla 1 Martta yeni Kontrollü Normalleşme Dönemine girdik. Bu süreç içerisinde Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulu’nun belirlediği kriterler çerçevesinde 4 risk grubu belirlendi. Kırşehir, orta riskli iller arasında yer almaktadır. Bu kapsamda bizler de risk grubu kriterlerine bakarak ilimizde bazı kısıtlamaları kaldırdık. Bu çerçevede ilimizde hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı vatandaşlarımızın gün içerisindeki sokağa çıkma kısıtlaması sonlandırıldı. Ayrıca, bu yaş grubundaki vatandaşlarımız toplu ulaşım araçlarını kullanabileceklerdir. Yeme-içme yerlerine esnemeler getirildi; ancak, yeme-içme yerleri yüzde 50 kapasite ile faaliyet gösterebileceklerdir.

Ayrıca bu iş yerlerine girişte HES Kodu zorunluluğu getirildi. Bugün de ülkemiz genelinde başlayan denetimler aralıksız şekilde sürecek. İlimizde bu denetimlerin etkin ve sürdürülebilir olması konusunda gerekli çalışmalarımızı yürütüyoruz. Alınan tüm bu kararlar kamu sağlığının korumasına yöneliktir. Kurallara hep birlikte riayet edersek ilimizi bulunduğu risk grubundan daha iyi noktalara taşıyabiliriz. Tedbirlere uymaz da vaka sayısının artmasına neden olursak arzu etmediğimiz kısıtlamalarla karşı karşıya kalacağız. Bizler esnafımızın ticaretini yapmasını, çocuklarımızın okullarına gitmelerini ve ilimizi de daha iyi noktalara çıkarmayı istiyoruz. Bundan dolayı bütün vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Salgınla mücadelede her zaman söylediğimiz gibi maske, mesafe, hijyen kurallarına riayet etmeye devam ediyoruz.” dedi.

            Kontrollü Normalleşme Döneminde çok daha dikkatli, kurallara karşı çok daha duyarlı olmak durumunda olduğumuzu ifade eden Vali İbrahim Akın, “Esnaflarımız kapasiteleri doğrultusunda iş yerlerinde gerekli düzenlemeleri yapmalı ve belirlenen kurallara mutlaka uymalıdır. Bu durum, esnaflarımızın ticari faaliyetlerinin sürdürebilirliği açısından son derece önemlidir. Vakaların yükselmesi halinde yeni kısıtlamaların gündeme geleceğini unutmamamız gerekiyor. Vatandaşlarımız da kendi sağlıklarını korumak adına yoğunluk bulunan iş yerlerine girmemelidir. Bütün Kırşehirli hemşehrilerimizden tedbirlere riayet etmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

            Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir TSO Başkanı Mustafa Yılmaz ve genel kolluk birimlerinin katıldığı denetimde vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza çeşitli uyarılarda bulunuldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.