Kırşehir Express Gazetesi

Kütüphane ve İslami İlimler Fakültesi binaları 2020 yatırım planına alındı

Kütüphane ve İslami İlimler Fakültesi binaları 2020 yatırım planına alındı
09 Haziran 2020 - 15:41
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın girişimleri sonucunda Kütüphane ve yapımı devam eden İslami İlimler Fakültesi Binaları 2020 Yatırım Planına alındı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın girişimleri sonucunda Kütüphane ve yapımı devam eden İslami İlimler Fakültesi Binaları 2020 Yatırım Planına alındı.

            27 Mayıs 2016 tarihinde üniversitede düzenlenen fahri doktora tevdi töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne kütüphane binası yapımı işi Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığına verildi. Bu kararın ardından 6 Temmuz 2018 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet M. Kasapoğlu arasında kütüphane binamızın yapılabilmesi için üst düzey bir protokol imzalandı. 

            Üniversitenin ve öğrencilerimizin en önemli ihtiyaçlarından bir diğeri olan ve 2016 yılında inşaatına başlanılan İslami İlimler Fakültesi binamızın Kırşehirli Hayırsever Muzaffer Marşap tarafından yapımı devam ediyor. 13 Mayıs 2020 tarihli ve 24776198-903.02-56 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile üniversitemizin 2020 yatırım programına dahil edilen İslami İlimler Fakültesi binasının Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun gayretleri sonucunda temeli atılarak binanın giriş katı ile birinci kat betonarme inşaatı tamamlandı. Kırşehirli Hayırsever ile üniversitemiz arasında 31 Ekim 2019 tarihinde imzalanan protokol dahilinde de İslami İlimler Fakültesi binasının ikinci ve üçüncü katı ile çatı imalatının betonarme karkasının yapılmasına karar verildi.

Rektör Karakaya: “Bilginin ve Bilimin Işığında İlerliyoruz”

            13 Mayıs 2020 tarihli ve 24776198-903.02-56 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile 7 bin 500 m² olan İslami İlimler Fakültesi ile 11 bin m² olan Kütüphane binasının üniversitemizin 2020 Yatırım Planına dahil edilmesi hakkında bir açıklama yapan Rektör Karakaya, üniversitelerin en önemli ihtiyaçlarının kütüphaneler ve derslikler olduğunu söyleyerek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin de kütüphane ve derslik ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını belirtti. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılında verdiği sözün bugün gerçekleşmeye başladığını anlatan Rektör Karakaya, Strateji ve Bütçe Bakanlığı tarafından gerekli hibelerin sağlandığını kaydetti. “Maddi ihtiyacımız olan hibemizi Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda aldık. Bundan sonraki en önemli işimiz süratli bir şekilde binalarımızı tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunmak olacaktır.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yeni Türkiye’nin Yenilikçi Üniversitesi olarak çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bilginin ve bilimin ışığında ilerleyen bir üniversite olduğunu sözlerine ekleyen Rektör Karakaya, üniversitemiz için emek veren herkese teşekkür etti.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.