Kırşehir Express Gazetesi

MİLLETVEKİLİ İLHAN: KIRŞEHİR HALKI CEVABINI SANDIKTA VERECEK!

MİLLETVEKİLİ İLHAN: KIRŞEHİR HALKI CEVABINI SANDIKTA VERECEK!
11 Mayıs 2021 - 23:02

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN VALİLİK BİNASI PROJESİNİN KIRŞEHİR HALKININ İRADESİNE RAĞMEN KIZ YURDU OLARAK REVİZE EDİLMESİ İLE İLGİLİ BİR DİZİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, yeni Valilik Binası projesinin, milyonlarca lira harcanarak yapılan uzunca bir temel çalışmasının ardından ani bir kararla ödenek yok bahanesiyle kız öğrenci yurdu yapılması için geçen yıl Gençlik ve Spor il müdürlüğüne devredildiğini gündeme getirerek sürecin ve yaşananların Kırşehir halkındaki yansıması üzerine bir dizi açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

İLHAN: “KAMU KURUMLARININ VATANDAŞIN ULAŞIMINA UZAK NOKTALARDA OLUŞU KIRŞEHİR HALKINI ZOR DURUMA DÜŞÜRMEKTEDİR.”

İLHAN, bir takım kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal ve ekonomik açılardan halkın ulaşımına rahat ve merkezi noktalarda konumlara sahip olması gerektiğini ifade ederek daha önceleri de defaatle dile getirdiği konu üzerindeki açıklamalarında ilk olarak şu sözlere yer verdi:

“Daha önce de ifade ettiğimiz gibi kız öğrenci yurdu ihtiyacı ivedilik gerektirdiyse Kırşehir’de eski eğitim fakültesi yeri de dâhil olmak üzere merkezde buna uygun çok sayıda kamu arazisinin mevcut olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Şehrimizin konum olarak en merkezi yerinde bulunan Valilik hizmet binası için neden böyle bir değişikliğin yapıldığını hiçbir Kırşehirli anlamamıştır ve de şehrimizin gerçeklerinden bir haber Ak Parti bürokratları da bu durumu vatandaşlarımıza anlatamamışlardır zira Kırşehir merkez yerleşimi olarak küçük bir şehirdir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine ulaşmasında zorluk yaşamaması çok büyük önem arz etmektedir. Yani nüfus il müdürlüğünün Terme’de, Tapu müdürlüğünün merkezde, Defterdarlığın ve Valilik merkez idare binasının Ankara Caddesi’nde olması hemşerilerimize büyük zorluklar yaşatmaktadır.”

İKTİDAR PARTİSİNİN YENİ İL YÖNETİMİ DE HALKIN SESİNE KULAK VERMEKTEN UZAKTIR VE NE YAZIK Kİ SİYASETİN BÜYÜSÜNE KAPILMIŞ DURUMDADIR!

İLHAN, söz konusu duruma ilişkin yapılan hatadan bir an önce dönülmesi gerektiğinin her alanda belirtilmesine, gündeme getirilmesine karşın hala iktidarın yerel temsilcilerinin dahi bir girişimi olmadığına ve vatandaşın sesine kulak vermekten uzak kendi kişisel çıkarlarını ön planda tuttuklarına da değinerek eleştirilerini şu şekilde sürdürdü: “Bizler, bu yanlıştan üzerine ölü toprağı serpilmiş olan ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın bile dirilme talimatı verdiği iktidar partisinin döneceğini düşündük ancak yeni il yönetimi de ne yazık ki siyasetin büyüsüne kapılmış ve kendi istikballerini ön plana alarak Kırşehir’e reva görülen bu zülme sessizlikleri ile ortak olmuşlardır.

Halbuki bizler kendilerinden bizim yaptığımız gibi konu ile ilgili sivil toplum kuruluşlarından tutun da esnafa, çiftçisinden tutun da memuruna varana kadar toplumun tüm kesimleri ile görüşüp  Kırşehirlilerin sesine kulak vermelerini beklerdik. Demokrasi gazisi Kırşehir’in siyaseten cezalandırılmasının devamı niteliğinde olan ve vatandaşı yakından ilgilendiren böyle bir hususta onların fikrini almamak, işi dışarıdan gelmiş şehrimizin gerçeklerini bilmeyen beceriksiz bürokratlara bırakmak; siyasi ve bürokratik istikbal beklentileri ile Kırşehirliye eziyet etmek doğru değildir.”

İLHAN: “KIRŞEHİR HALKI BU ZÜLMÜ UNUTMAZ VE YERİ GELDİĞİNDE NASIL CEVAP VERECEĞİNİ BİLİR.”

Son olarak İLHAN, Kırşehir halkının yapılan ya da yapılmayan, geçiştirilen, bahane yaratılan türlü durumlar karşısında nelerin gizlice gerçekleştirilmek istendiğini bilir, anlar, görür diyerek Kırşehir halkının hiçbir zaman aklıyla alay ettirmeyeceğini vurguladı ve eleştirilerini şu sözlerle noktaladı: “Konum, kültürel doku ve hizmet nedir bilmeyen Ak Parti bürokratları ve iktidarın Kırşehirlileri siyasi saiklerle cezalandırmaya çalışmaları; pervasızlık, aymazlık ve halka meydan okumaktır. Kendini halkın üzerinde konumlandırmak kimsenin haddi değildir. Çok önemli bir siyasi hafızaya sahip çok değerli Kırşehir halkı iktidarca kendilerine reva görülen bu keyfiyet ve sorumsuzluğa zamanı geldiğinde cevabı sandıkta mutlaka verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.