Kırşehir Express Gazetesi

NELER GÖRDÜM NELER

NELER GÖRDÜM NELER
Nergis Karayel( nergiskarayel@kirsehirexpressgazetesi.com )
22 Eylül 2020 - 14:05

… ve hüzünle heyecan birbirine karışır.

Çocuklar gördüm sırtına çantasını takan ama okula gidemeyip evin içinde dolaşan, çocuklar gördüm kamera karşısına forması ile çıkan ve çocuklar gördüm sadece gözlerini ve bedenini ilk defa gördüğü birine çaresizce teslim olan.   Bir o kadar da öğretmen gördüm, okul bahçe kapısı ile sınıfı arasında mekik dokuyan, ağlayan anasınıfı çocuğunun gözyaşlarını silemeyen, evini, bahçesini, dağı taşı sınıfa çeviren.

Ne zormuş, ekranda sesini açık unutan öğrencinin hakaretini duymak, ne zormuş çocuklara dersi anlatırken bir yandan da ailelere bağlanamamanın nedeninin öğretmende olmadığını anlatmak. Ne zormuş “Okulda ilk günüm” panosu önünde resim çekerken “Gülümse” diyememek!

Yattığı yerden para kazandığını zannettiğiniz o öğretmenler pazar gecesi heyecandan uyuyamadı muhtemelen birkaç gün de hüzünden uyuyamayacak. Gözlerimizle kalbine dokunduklarımıza mimiklerimiz eşlik edemedi, kollarımız onları kucaklayamadı, ellerimiz gözyaşlarını silemedi, kalem tutuşunu uzaktan seyredip dokunsam ona zarar verir miyim diye düşündü.

Bu duyguyu hangi kelimelerle anlatırsak anlatalım yaşayamayan bilemez, bilemediği için de önce ahkâm keser ardından da en iyi öğretmen için torpil kapısını çalar.

Vesselam duygular karmakarışık, tıpkı kafalar gibi!

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.