Kırşehir Express Gazetesi

ÖZÇİFÇİ: TÜM ECZACILARIMIZI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM!

ÖZÇİFÇİ: TÜM ECZACILARIMIZI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM!
26 Şubat 2021 - 14:29

Fahih Özçifçi: Eczacılar, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de desteğini en önden gidenlerle beraber yapmıştır!

  1. Bölge Aksaray-Kırşehir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Fatih Özcifçi Ocak2021 tarihinde yayınlanan bilimsel araştırmada Kolombiya’da eczacıların salgının önlenmesinde çok önemli ve büyük bir rol aldığını belirterek şu açıklamada bulundu:

“Kolambiya’da eczacılar, eczanelerine gelen ve semptomlara göre ilaç ve/veya tıbbi malzeme isteyen olası vakaları kendisine tanımlanan telefon numaralarına bildirmek suretiyle salgına çok büyük ve çok önemli bir katkı yapmışlar.

Diyeceğim şu ki: Eczacılar pandemiye desteğini, katkısını sadece Kolombiya’da mı yapmıştır? Tabii ki hayır… Eczacılar, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de desteğini en önden gidenlerle beraber yapmıştır. Belki bize bildireceğimiz bir telefon verilmemiştir ama Türk eczacısı öncelikle bilgi ve becerisini kullanarak bulaş riskinin azaltılmasında görev almıştır. Özellikle bulaştan sonra ise (özellikle evde tedavi gören hastalarda) danışmanlığını en iyi ve en doğru bir şekilde kullanmıştır. Bu inkâr edilemez bir gerçektir.

Bu vesileyle bölgemdeki tüm eczacılarımı ve ecza personelimizi pandemide göstermiş oldukları performans için kutluyorum. Teşekkür ediyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.