Kırşehir Express Gazetesi

Seçkin Kolukırık’tan Trafik Komisyonu önergesi

02 Temmuz 2020 - 13:34
Seçkin Kolukırık’tan Trafik Komisyonu önergesi

Komisyon üyeliklerine, CHP’den Seçkin Kolukırık, Alattin Agah ve Mehmet Duran; AK Parti’den ise Mustafa Çakır ve İrfan Maraş seçildi.

Belediye Meclis Üyesi Seçkin Kolukırık Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısında“Ulaşım ve Trafik Komisyonunun Kurulması”yla ilgili bir önerge verdi.  

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısını Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yönetti. Gündeme ait konuların görüşülmesinin ardından CHP Belediye Meclis Üyesi Seçkin Kolukırık 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24. Maddesine göre “Ulaşım ve Trafik Komisyonu” nun kurulmasının, kanunun 21. Maddesine göre gündeme alınmasını, gündeme alınması halinde kabulü için oylanmasını talep eden bir önerge verdi.

            Kolukırık önergesinde şunları ifade etti:

            “Tıpkı tüm dünyada olduğu gibi Kırşehir’de de ulaşım problemimiz her geçen gün artarak devam etmektedir. Özellikle yaz aylarında gurbetçilerimizin gelmesiyle trafik yoğunluğu ve park alanlarının yetersiz kalması, trafiğe içerisinden çıkılmaz bir hal aldırmaktadır.

            Dolayısıyla biz yöneticilere düşen görev, hâlihazırdaki problemi çözmek ve gelecek nesillere; ulaşımı kolay, park problemi minimize edilmiş bir kent bırakmak olmalıdır. Bunun için ilk aşama, seçilmişlerin söz sahibi olacağı Ulaşım ve Trafik Komisyonu kurmak olacaktır.

            Kurulacak olan komisyonun görevleri şunlar olmalıdır:

  • Trafik düzeni ve güvenliğini sağlamak,
  • Trafiğin düzenli bir şekilde akımını sağlamak bakımından alt yapı hizmetleri ile ilgili tedbirleri almak
  • Her türlü servis ve toplu taşıma araçlarının zaman ve güzergâhlarını belirlemek
  • Yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek,
  • Gerçek ve tüzel kişiler ile resmi ve özel kurum ve kuruluşlara ait otopark olmaya müsait boş alan, arazi ve arsaları geçici otopark yeri olarak ilan etmek ve bunların sahiplerine veya üçüncü şahıslara işletilmesi için izin vermek
  • Şehir merkezindeki yeni otopark alanlarının belirlenmesi konusunda gerekirse imar komisyonu ile koordineli bir şekilde, imar planındaki yeni otopark alanlarının belirlenmesini sağlamak
  • Sinyalizasyon düzenlemesi ve hız limitleri tavsiyesi yapmak.

            Komisyon bu kararları belediye meclisine taşırken; komisyon üyeleri, gerekirse muhtarları, meslek odalarını, üniversiteleri, sendikaları, sivil toplum örgütlerini, kamu kurumlarındaki amirleri,  ayrı ayrı veya birlikte komisyona davet ederek, ortak akılla ve aynı zamanda ihtiyaç halinde uzman görüşlerinin de alınarak kararlar alınması mümkün olacaktır.

            Kurulacak olan bu komisyonun iyi çalışması ve önemli kararlar alması şehrin imarı için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte halihazırda, Asfalt Plent Tesisi devreye alınmış iken, asfalt ve kilitli parke ihtiyacı olan yolların belirlenmesi, bu yolların önem sırasının tespit edilmesi gerekmektedir.

            Bunca önemli konunun, halkın kolayca ulaşabildiği, kendi seçtikleri biz belediye meclis üyelerinin oluşturduğu bir komisyonda tartışılması halkın yönetime doğrudan katılmasını kuvvetlendirilecektir.

Dolayısıyla Ulaşım ve Trafik Komisyonu’nun kurulmasını öneriyorum.”

Önergenin okunmasının ardından Ak Parti’li Turgut Bedir ile MHP’li Yusuf Yağmur ve iki çekimser oya karşı önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.