Kırşehir Express Gazetesi

UNUTULMAYA YÜZ TUTAN 100 TÜRK BÜYÜĞÜ KİTABI İLGİ GÖRDÜ

UNUTULMAYA YÜZ TUTAN 100 TÜRK BÜYÜĞÜ KİTABI İLGİ GÖRDÜ
01 Şubat 2021 - 15:09

Behiye Yılmaz ve Hasan Halakaçayır tarafından hazırlanan ve tüm geliri Şehit ve Gazi Ailelerine verilmek üzere vakıflara aktarılacağı söylenen UNUTULMAYA YÜZ TUTAN 100 TÜRK BÜYÜĞÜ kitabıyla ilgili tanıtım bülteninde şunlar ifade ediliyor:

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” Sözleri ile başlayan yolculuk.

Bir annenin lise yıllarından bu yana hayali olan ve nihayet 35 yıllık hayalin gerçek olmasıyla yerini mutluluğa bırakmıştır.

Atalarına karşı olan Ahde vefasını en güzel şekilde yerine getirmek için var gücü ile kollarını sıvayarak çıktığı bu uğurda, lütfu arş-ı alayı saran ve gelecekteki nesillerimiz olan çocuklarımıza, Türk hatunlarının, analarının istediği zaman neleri başarabileceğini ve damarlarındaki asil kanda ne gibi bir kudrete sahip olduklarını daha iyi anlatabilmektir. Ve bu doğrultuda Türk Atalarından feyz alarak ecdada olan minnetini bir nebzede olsa yerine getirebilmektir.  Bayrağımızı emanet edeceğimiz gençlerin istikbalimizi daha da yukarılara taşıyabilecek güçte olduklarının farkına varmaları amaçlanmıştır. Şanlı Bayrağımızın geçmişteki taşıyıcıları olan Atalarımızı unutmamak ve unutturmamaktır.

Projenin mimarı ve hayalin sahibi Behiye YILMAZ ile başlayan bu yolculuk

Aralarında DURMUŞ TOPRAK,  BUŞRA GÖZÜKÜÇÜĶ, SALİH KOKSAL , ALPEREN KAMALI, ve ÜNAL KAYA olmak üzere Kırşehirli yazarlarımızın da bulunduğu Unutulmaya yüz tutan 100 Ünlü Türk Tarihi Öykü Antoloji kitabı

Azerbaycan, Doğu Türkistan,  Irak, Kırım, Kırgızistan, Özbekistan

ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 80 gönüllü yazarın  bir araya gelmesiyle hayat  bulmuştur. 100 Ünlü Türk Tarihi Öykü Antoloji kitabından elde edilen gelirlerin tamamı Şehit ve Gazi ailelerine aktarılmak üzere ilgili birimlere aktarılacaktır.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.