Kırşehir Express Gazetesi

VALİ AKIN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

VALİ AKIN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI
28 Ağustos 2020 - 12:29

Vali İbrahim Akın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayınladı. Akın, mesajında şunları ifade etti:

            “Şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos Zaferi’nin 98. yıldönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

            26 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar’da Mustafa Kemal Paşa’nın başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz, milletimizin ve ordumuzun verdiği eşsiz mücadele neticesinde 30Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır. Bu zaferle milletimiz, kendisine reva görülen esaret zincirini kırmış, her ne pahasına olursa olsun hürriyetinden ve istiklalinden taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

            Çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdecisi olan bu büyük zafer, tarihten silinmek istenen Türk Milleti’nin küllerinden yeniden doğmasını sağlamış, yurdumuz düşmandan temizlenerek milletimiz hür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşmuştur.

            Milletimizin geçmişte kazandığı tüm zaferlerde olduğu gibi bu emsalsiz zaferin arkasında da vatanı, bayrağı ve kutsal saydığı değerleri uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin cesaretleri vardır.

            Şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan Cumhuriyetimiz, kurulduğu andan bu güne kadar genç nesillerimizin ellerinde her geçen gün daha da güçlenmekte, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir.

            Milletimiz, istiklal mücadelesinde olduğu gibi bugün de ülkemize yönelecek tehditlere karşı her türlü fedakârlığı yapmaya hazırdır. Nitekim güvenlik güçlerimizin ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak amacıyla sınırlarımız içinde ve dışında terör örgütlerine ve onların uzantılarına karşı yürüttüğü mücadele bunun en güzel göstergesidir.

            İnanıyorum ki dünyanın en güçlü orduları arasında yer alan ordumuz, yürütülen operasyonlarla birlik ve beraberliğimize kasteden terör ve benzeri tüm tehditlerin üstesinden gelecek, ülkemiz daha aydınlık bir geleceğe kavuşacaktır.

            Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının yayılmasının önüne geçmek amacıyla bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sınırlı etkinliklerle icra edilecektir. Bayram kutlamalarının milli birlik ve dayanışmayı yükselten bir fırsat olduğu asla unutulmamalıdır. Bu yüzden bizler de ev ve iş yerlerimizi Türk bayrakları ile donatarak bayram coşkusunu en üst seviyelere çıkartmalıyız.Ayrıca,tüm vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlak riayet dikkat etmelerinin son derece önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum.

Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu zaferi bizlere armağan eden milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.