Kırşehir Express Gazetesi

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

“YAYA ÖNCELİĞİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

“YAYA ÖNCELİĞİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”
30 Mart 2021 - 14:53

Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası kapsamında “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” sloganı ile yeni bir etkinlik başlatıldı.

            İçişleri Bakanlığı koordinesinde ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak başlatılan etkinlikler ilimizde Terme Caddesi ile Lise Caddesindeki yaya geçidinde düzenlendi.

            Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir sloganı ile yürütülen etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla yaya geçitlerinin orta şeridinin kırmızıya boyandığını söyledi.

            İçişleri Bakanlığı’nca, karayollarında yayaların trafik güvenliğinin sağlanarak can kayıplarının azaltılması amacıyla 2019 yılında “Trafikte Yaya Önceliği Kampanyasının” hayata geçirildiğini belirten Vali İbrahim Akın; “Yaya güvenliğini sağlamak üzere daha önce yapılan faaliyetlere ilave olarak 2021 yılı süresince kampanyanın etkisini artırmak, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer veya zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılması hedeflenmektedir. Bu şekilde sürücülerin dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve geçiş hakkını yayalara vermelerini sağlamak amacıyla ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” etkinliği düzenlenmektedir.” dedi.

            Bugün ülkemiz genelinde, yaya güvenliğini sağlamak üzere devletimizin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek amacıyla yaya geçitlerinde farkındalık etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali İbrahim Akın, “Bu etkinlikte, önce yaptığımız etkinliklerde olduğu gibi trafik görevlisi ve trafik ışığı olmayan noktalarda yayaların öncelikli olduğu, sürücülerin yayalara geçiş hakkı tanıması gerektiği ve bu nedenle de yayaların güvenliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Trafikte Yaya Önceliği Kampanyasını can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından son derece önemsiyoruz. Kolluk kuvvetlerimiz bu hususta denetimlerine ağırlık verecektir. Tüm sürücü hemşehrilerimizden ışıklı trafik işareti bulunmayan yaya geçitlerinde yayalara öncelik vermeleri konusunda duyarlılık bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

            Farkındalık oluşturmak üzere yaya geçidinin orta çizgisinin kırmızıya boyandığı etkinlikte öğrenciler tarafından durdurulan sürücülere yaya önceliği hatırlatılarak broşür, maske ve şapka gibi materyaller dağıtıldı.

            Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir etkinliğine Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.