Kırşehir Express Gazetesi

YERLİ MALI NEREDE YURDUN MALI

YERLİ MALI NEREDE YURDUN MALI
Nergis Karayel( nergiskarayel@kirsehirexpressgazetesi.com )
14 Aralık 2020 - 11:58

Bu yıl yerli malı haftası kutlanır mı sizce?

“Okullar kapalı, uzaktan nasıl kutlanır ki?” dediğinizi duyar gibiyim.

Neden bu önemli hafta sadece okullarda kutlanılması geren ve yerli malı denilince akla patlamış mısırlar, pastalar, böreklerle sınıflardaki şenlikler geliyor acaba?Uzaktan da olsa öğretmenlerimiz en iyi bilinci öğretmeye gayret edecekler eminim ama bu sadece okullarla sınırlı kalmamalı artık.  “Yerli malı kullanalım, kumbaramızı yapalım, dişimizi fırçalarken suyu kapatalım” bu cümle yeterli değil artık. Değişen dünyaya, ilkim şartlarına ve tabii ki pandemiye uygun yeni sloganlar bulalım, bulmakla kalmayıp hızla uygulamaya geçelim.

Yıllarca sınıflarda yapılan kutlamalar sadece karın doyurmak için akılda kalmış olsa gerek ki yıllar öncenin çocukları şimdi birer yetişkin olduğunda, hala karın doyurmak için çabalamış. Yerli üretimi desteklemek kısmı unutulmaya yüz tutmuş.

Unutulan bu değerlere bir de küresel ısınma sonucu değişen iklim şartları eklenince kıtlık kapımızda mı dersiniz?

İnsanoğlu da haklı, gelişen ve değişen dünyada her yerden her şeye ulaşabiliyoruz. Kimi insanlar sadece isteklerini baz alırken kimi ise sadece ucuz oluşunu baz alıyor. Nerede ne şartlarda üretildiğini, ülkemize faydasını ya da zararını sorgulayan insan sayısı oldukça az. Bu tüm dünya insanları için geçerli. Madem iklimiyle, ekonomisiyle, teknolojisiyle, bakış açılarıyla değişen bir dünyada yaşıyoruz o zaman her türlü değişime ayak uydurmalı ve ne olursa olsun toplumsal tutum bilincimizden ve kendi ürettiklerimizi desteklemeden vaz geçmemeliyiz. Çocuklarımızı da bu doğrultuda eğitip onlara gerekli değerleri verdiğimizde değişen dünyada yer almamızı sağlayacaklardır.

Ne diyelim, öğret zamanı gelir zamanı!

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.