Kırşehir Express Gazetesi

6. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumu düzenlendi

6. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumu düzenlendi
12 Haziran 2023 - 15:25

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumunun bu yıl 6.’sı düzenlendi.
Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleştirilen sempozyuma Vali H. Mete Buhara, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, daire müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Bozkırın Tabipleri Öğrenci Topluluğu Başkanı Stajyer Dr. Betül kalafat, Bilimsel Araştırma Topluluğu Başkanı Stajyer Dr. Onur Kaya ve Ahi Hekimler Gelişim ve Düşünce Topluluğu Başkanı Stajyer Dr. Sümeyra Aslan’ın sempozyumunun açılış konuşmasını yapmasıyla başlayan programda Valiliğimizce hazırlanan deprem konulu vidyonun ve Valimizin depremin ilk gününden itibaren görev yaptığı deprem bölgesindeki çalışmalardan görüntülerin yer aldığı vidyonun izlenildi.
Programda konuşma yapan Vali H. Mete Buhara, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay’ın İskenderun ilçesinde görevlendirilmesi hakkında detaylı bilgiler verdi.
Afet zamanı İskenderun’da her türlü çalışmalarda koordinasyonu sağlamak üzere sahada bulunduğunu anlatan Valimiz, hekim adaylarına afet bölgelerinde görev almanın çok önemli ve anlamlı olduğunu söyledi.
Rektör Vatan Karakaya ise konuşmasında, bedenlerin arızalarına çare ararken ruhlara da dokunabilen hekimler yetiştirmeyi amaç edindiklerini ifade etti.”
Konuşmaların ardından Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Kemal Özyurt’un oturum başkanlığını yaptığı ilk oturuma geçildi. Oturumda AID Afet ve Acil Durum Medikal Yardım Koordinatörü Dr. Murat Kadir Topcu “Afetlerde Medikal Kurtarma ve Gönüllülük”, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. İsmail Bulut “Afetlerde Hastane Hizmetleri” ve SB Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Enes Gökler “Afetlerde Halk Sağlığı Hizmetleri” konularında bir sunum gerçekleştirdi.
6. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumu ilk oturumun ardında farklı salonlarda diğer oturumlarla devam etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.