Kırşehir Express Gazetesi

AHMET AKBAYIR’DAN KIRŞEHİR LİSESİ AÇIKLAMASI

AHMET AKBAYIR’DAN KIRŞEHİR LİSESİ AÇIKLAMASI
03 Aralık 2020 - 13:07

Ülkü Ocakları Kırşehir İl Başkanı Ahmet Akbayır tarihi Kırşehir Lisesi’nin kendi yerinde kendi adıyla kalmasını gerektiğini ifade etti.

“Kırşehir’in gülleri türküsü Kırşehir için neyse, Kırşehir Lisesi de Kırşehir için odur. Kırşehir için Neşet Ertaş neyse Kırşehir Lisesi de Kırşehir için o dur. Kırşehir için Ahi Evran, Âşıkpaşa  neyse Kırşehir Lisesi de Kırşehir için o dur.” diyen Ülkü Ocakları Kırşehir İl Başkanı Ahmet Akbayır ülkenin birçok kademesinde bulunan sayısız başarılı siyaset insanı, kültür elçileri ve birçok önemli simanın Kırşehir Lisesi’nde mezun olduğuna dikkat çekti.

Kırşehir Lisesi’nin depreme dayanıklı olmaması nedeniyle tıkılarak yerine Cacabey Ortaokulu’nun yapıldığını ifade eden Ülkü Ocakları Kırşehir İl Başkanı Ahmet Akbayır seçimler öncesine Kırşehir milletvekili Mustafa Kendirli’nin de bu konudaki hassasiyetini dile getirdiğini ve hâlâ bu konuda çalıştığını da hatırlattı.

Kırşehir’de yaşayan toplumun tüm kesimlerinin 1950’lerde yapılan Kırşehir Lisesi’nin aynı yere kendi adını koruyarak yapılması noktasında hemfikir olduğunu söyleyen Ülkü Ocakları Kırşehir İl Başkanı Ahmet Akbayır Kırşehir Lisesi’nin Kırşehir için bir temayül; olmazsa olmaz olduğunu dile getirdi.

1952 yılından beri Kırşehir Lisesi mezunlarının Kırşehir’in adını hem Kırşehir’in hem de ülkenin tarihine yazdıklarını söyleyen Ülkü Ocakları Kırşehir İl Başkanı Ahmet Akbayır şunları ifade etti. “Kırşehir Lisesi’nin yeri çok önemli bir noktadır. Kurumları böyle şehir içinde tutmak da önemlidir. Fakat tarihe mal olmuş bir değeri yerinden oynatmak veya küçültmek veya yok etmek ya da yerine başka bir adla başka bir kurum inşaa etmek öncelikle benim gibi Kırşehir Lisesi mezunlarını da çok rahatsız rahatsız etmektedir.

Nasıl ülke genelinde Galatasaray Lisesi, Kabataş Lisesi, Erzurum Lisesi, Sivas Lisesi Cumhuriyet tarihinin olmazsa olmaz eğitim kurumlarıdır; işte Kırşehir Lisesi de aynı şekilde olmazsa olmazımızdır.

Kırşehir’de yaşayan tüm kesimlerle birlikte tüm Kırşehir Lisei mezunlarının bu konuya sahip çıkmasını bekliyoruz.

Kırşehir Lisesi’nin yerine yapılan yeni yapının tarihi dokusu bozulmadan ve daha modern yaşadığımız teknolojik çağın gerekliliklerine uygun bir eğitim binası olarak ve Kırşehir’in en seçkin öğrencilerini de barındırarak yani bir Fen Lisesi gibi seçerek öğrenci alan bir kurum haline dönüştürülmesi bizim ve diğer tüm Kırşehir Lisesi mezunlarının ve Kırşehir’e gönül vermiş insanların ortak talebi olduğunu düşünüyorum

Kırşehir’e ve Kırşehir Lisesi’ne gönül vermiş tüm kesimlerin ve büyüklerimizin bu konudaki açıklamaları ve desteklerini de canı gönülden bekliyor; ilimiz ve ülkemizin Büyük Ozanı Muharrem Ertaş’ı da ölüm yıldönümünde saygıyla anıyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.