Kırşehir Express Gazetesi

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

Anadolu’ya örnek olacak “KIR-KÖY PROJESİ” tamamlanmak üzere

Anadolu’ya örnek olacak “KIR-KÖY PROJESİ” tamamlanmak üzere
21 Temmuz 2022 - 12:39

KIR-KÖY Kampüsü yeni donatılarıyla farklı bir görünüme kavuşuyor

Anadolu’da örnek bir proje olan Kır-Köy Kampüsü çehresinin hızla değiştiğini ifade eden Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bir şehrin içerisinde yaşayan tüm insanların ve sosyal katmanların faydalanabileceği bir projeyi daha göreve gelmeden oluşturduklarını söyledi.
Başkan Ekicioğlu, açıklamasında şunları belirtti:
“Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Belediyemiz tarafından oluşturulan Kır-Köy Kampüsü “Kırşehir’de Dezavantajlı Gruplara ‘Umut’ Doğuyor” projesi ile sosyal, ekonomik ve fiziksel engeller, sağlık problemleri ve coğrafi etmenler sebebiyle dezavantajlı durumda olan kadın, yaşlı ve engelli bireylerimizin toplumsal yaşamın her alanına katılımlarının ve uyumlarının arttırılmasını hedefledik.
Bilindiği üzere bu alan 60 yıldan beri Vahşi Depolama alanı olarak kullanılıyordu. 54.000 (Elli Dört Bin) metre karelik alanda gerçekleştirdiğimiz bu projeyle dezavantajlı grupların ve Kırşehirli hemşehrilerimizin faydalanacağı bir proje hayata geçmiş olacak.
Projemizin hayata geçmesine çok az bir süre kaldı ve içerisinde; İdari bina şeklinde Köy Konağı, Amfi Tiyatro, Restaurant, Çay evi, Tandır, Sera, Çok Amaçlı Salon, Solucan ve Mantar Çadırı, Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Ağılları, Çocuk Oyun Alanı olacak.
Kır-Köy Projemizin 29 Mart 2022 Salı günü İkinci Yüzyıl Derneği tarafından Ankara’da gerçekleştirilen İkinci Yüzyıl Proje Ödülleri “Yerel Yönetim Proje Ödülleri”ne değer görüldüğünü de hatırlatan Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldıkları Yerel Yönetimler Proje Ödülleri Töreni’nde Kır-Köy Projemizi tüm Türkiye’ye de tanıtma fırsatı bulduk.
Biz, Kırşehir Belediyesi olarak türlü engellere ve zorluklara karşı istenildiğinde halkımızla birlikte büyük sorumluluklar alarak yapılamaz denilen şeylerin yapılabileceğini de kanıtlamış olduk. Projelerimizi de hızlı bir şekilde hayata geçirmeye devam ediyoruz.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.