Kırşehir Express Gazetesi

BALTACI’DAN ULUSAL PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

BALTACI’DAN ULUSAL PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
28 Eylül 2021 - 13:32

Baltacı: Tüm meslektaşlarımızın gününü kutluyor ve psikolojik danışma mesleğine ilişkin farkındalığın toplum nezdinde daha çok artmasını temenni ediyoruz!

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Kırşehir İl Temsilcisi Dr. Önder Baltacı, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Baltacı, açıklamasında şunları ifade etti:

“Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında çalışanlar arasında birlik, beraberlik ve mesleki dayanışma sağlayarak, Psikolojik Danışma ve Rehberlik biliminin ve mesleğinin ülkemizde gelişmesini sağlamak, Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında çalışanların, sosyal, bilimsel, mesleki ve kültürel yönden gelişmelerine yardım etmek, mesleğin üyelerinin haklarını korumak ve savunmak amaçlarına yönelik olarak 03.07.1989 tarihinde Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Türk PDR Der) Kurulmuştur.

Mesleğimizin ulusal düzeyde tanıtımı, hizmetin verildiği kurum ve kuruluşlar ile hizmet alanlara yönelik meslek farkındalığının sağlanması, eğitim, sağlık, insan kaynakları başta olmak üzere birçok hizmet kolunda çalışma yapan meslektaşlarımızın meslek bilincini arttırmak, mesleki motivasyonlarını sürekli kılmak ve mesleğimizin ülkemiz ve insanlarımız için önemine dikkat çekmek amacıyla Psikolojik Danışman meslek grubunun çatı meslek örgütü Türk PDR Derneği’nin ilk genel kurul tarihi olan 30 Eylül 1989 gününe atfen her yıl 30 Eylül günü, Ulusal Psikolojik Danışmanlar günü olarak tüm yurtta kutlanmaktadır.

Ülkemizde son dönemde yaşanan doğal afetler, yangınlar esnasında da derneğimiz koordinasyonu ve akademik desteği ile aktif ve önemli bir rol alan psikolojik danışmanların uzmanlık alanlarına ve mesleki yeterliliklerine ilişkin farkındalık kazanılması açısından 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar günü önemlidir. Bu vesile ile Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Kırşehir İl Temsilciliği olarak tüm meslektaşlarımızın gününü kutluyor ve psikolojik danışma mesleğine ilişkin farkındalığın toplum nezdinde daha çok artmasını temenni ediyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.