Kırşehir Express Gazetesi

BEYHAN: YENİ DÖNEM KAOSLA BAŞLADI!

BEYHAN: YENİ DÖNEM KAOSLA BAŞLADI!
23 Eylül 2020 - 13:24

Yeni eğitim öğretim dönemini değerlendiren Eğitim Sen Kırşehir Şubesi Başkanı Özdemir Beyhan, “Yeni dönem kaosla başladı.” dedi. Beyhan, açıklamasında şunları söyledi:

2020-2021 eğitim öğretim yılında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için yüz yüze gerçekleşecek eğitim seyreltilmiş olarak başladı.  Diğer kademelerdeki eğitim “uzaktan eğitim” yolu ile devam edecek.  Yeni dönemi değerlendiren Eğitim-Sen Şube Başkanı Özdemir Beyhan, “Eğitim Sen olarak sürecin başından itibaren eğitimin yüz yüze devam etmesi gerektiğini ısrarla vurgularken, uzaktan eğitimin var olan eşitsizlikleri daha da derinleştireceğini belirttik. Yüz yüze eğitime geçilmesi için salgının belirli oranda bastırılmasını, okullarda sağlık riski oluşmasını engelleyecek gerekli tüm önlemlerin alınmasını ve okulların güvenli olarak açılması gerektiğini ısrarla vurguladık. MEB, yaptığımız tüm uyarılara rağmen yüz yüze eğitim için de,  uzaktan eğitim için de gerekli hazırlıkları yapmamıştır.

FARKLI UYGULAMALAR VAR

“MEB’in eğitim öğretimin başladığı bugüne kadar öğretmen, öğrenci ve velilerin endişelerini giderecek, güven verici açıklamalar yapmaktan kaçınması, kafa karışıklığını daha arttırmıştır. MEB, mart ayından beri uzun bir zaman olmasına rağmen okulların salgına karşı her türlü ihtiyacını karşılayarak, okulları her açıdan sağlıklı ve güvenli hale getirecek önlemleri maalesef almamıştır. Bütün sorumluluk eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin üstüne yıkılmak istenmektedir”

Bugün geldiğimiz noktada MEB ve yerellerde İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin, Okul idarelerinin büyük bir kaos içerisinde olduklarını görüyoruz. Uzaktan eğitim konusunda her okul farklı uygulama yapmaktadır. Bazı okullar dersleri birleştirerek ders ataması yaparken, bazı okullar ise öğretmenlere haftada 30 saatlik ders ataması yapmıştır. Yine bazı okullar sadece EBA üzerinden ders atarken, bazı okullar ise zoomvb programlar üzerinden ders ataması yapmıştır. Bu durum öğretmenlerin ek ders ücretleri sorununu da beraberinde getirecek ve öğretmenler mağdur edilecektir.

KRİTERLER SAĞLANMALI

Yine günlük 6 veya 8 saat dersi bilgisayar üzerinden izlemek zorunda kalan öğrencilerde ise dikkat sorununun yanısıra sağlık açısından da önemli sorunlar oluşacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı bu sorunları giderecek düzenlemeleri bir an önce yapmalıdır. Ülke genelinde bir bütünlük içerisinde yapılmayan eğitim eşitsizlik başta olmak üzere yeni birçok soruna yol açacaktır.  Okullar arasındaki farklı uygulamalar ve özel okullar ile devlet okulları arasında farklı uygulamaların yaşanması, öğrenciler arasındaki eşitsizliği daha da derinleştirecektir.

Talebimiz bilim insanlarının önerdiği kriterlerin sağlanıp, öğrencilerimizin ve eğitim emekçilerinin sağlıkları güvence altına alınarak okullar yüzyüze eğitime bir an önce başlatılmalıdır. Bu süreçte uygulanacak uzaktan eğitimde ise öğrencilerin ve öğretmenlerin mağdur edilmediği bütünlüklü bir sistemin bir an önce hayata geçirilmesi gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı sendikaların da görüşlerini alarak bu kaosa son verecek düzenlemeleri bir an önce yapmalıdır.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.