Kırşehir Express Gazetesi

Deprem Tahliye Tatbikatı yapıldı

Deprem Tahliye Tatbikatı yapıldı
04 Mart 2022 - 14:20

Deprem Haftası nedeniyle ülkemiz genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı.

Senaryo gereği depreme sınıflarında yakalanan öğrenciler, uyarı sirenlerinin çalması üzerine sıralarının yanlarına siper alarak ‘çök-kapan-tutun yöntemi’ ile kendilerini korumaya çalıştılar. O an öğrencilerle sohbet etmek üzere sınıfta olan Vali İbrahim Akın ve beraberindeki protokol de aynı yönetim uygulayarak tatbikata katıldı. Sarsıntının geçmesi ile birlikte okul görevlileri tarafından izdihama yer vermeyecek şekilde bina dışına tahliye edilen öğrenciler, ‘Toplanma Alanı’nda toplandı. Tahliye işleminin ardından deprem sırasında yaralanan ya da enkaz altında öğrenci kalıp kalmadığı okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından yapılan yoklama ile tespit edildi. Deprem tahliye tatbikatı herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan yerine getirildi.

Tahliye tatbikatının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, afetlerde can ve mal kayıplarının önlenmesi için tatbikatların son derece önemli olduğunu söyledi.

Tatbikatın başarılı geçtiğini belirten Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi, İçişleri Bakanlığımızca 2021 Yılı ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edilmiş, bu kapsamda ilimizde yaklaşık 200 bin vatandaşımıza afetlerde özellikle deprem anında ve sonrasında nasıl davranmaları gerektiği yönünde eğitimler verilmiştir. Yine İçişleri Bakanlığımızca 2022 yılı ‘Afet Tatbikat Yılı’ olarak ilan edilmiştir. Bugün de 81 ilimizde tüm okullarımızda eş zamanlı olarak tatbikat gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz tahliye tatbikatını başarılı bir şekilde yerine getirdiler. Bizler, depremin hayatın bir gerçeği olduğunu aklımızdan çıkarmadan her türlü afete karşı tedbirli olmalıyız. Bu vesileyle, tatbikatın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, afetsiz günler diliyorum.” dedi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, AFAD, 112 Ambulans, UMKE ve itfaiyeden oluşan 5 hizmet grubunun katılımı ile hazırlanan tahliye tatbikatı, Sayın Valimizin toplanma alanında yaptığı incelemeler ile sona erdi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Fatımatüz Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen ve gerçeği aratmayan deprem tahliye tatbikatına Vali İbrahim Akın, Belediye Başkan Vekili Aysel Uzun, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Al. Sadık Gülecen, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Avşar, ilgili kurum amirleri, gönüllü gençler ile öğrenciler katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.