Kırşehir Express Gazetesi

HARUN ÇİFTÇİ ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ’NE REKTÖR OLARAK ATANDI

HARUN ÇİFTÇİ ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ’NE REKTÖR OLARAK ATANDI
26 Nisan 2021 - 11:37

KAEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Çiftçi Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne Rektör Olarak Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21.04.2021 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan 2021/203 numaralı karar ile altı üniversiteye yeni rektör ataması yaptı. Bu karar ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Harun Çiftçi de Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne rektör olarak atandı.

Prof. Dr. Harun Çiftçi 1975 yılında Elazığ’da dünyaya gelmiş olup Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Organik Kimya Anabilim Dalında, ilk doktorasını Analitik Kimya Anabilim Dalında, ikinci doktorasını Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalında tamamladı.2012 yılında Doçent, 2017 yılında ise profesör unvanı alan Çiftçi,Tıp Fakültesindeki akademik görevlerinin yanında, Avrupa Birliği, TÜBİTAK ve Bölgesel Kalkınma Projelerinde Yürütücü, Koordinatör ve Danışmanlık gibi birçok görev üstlenmiştir. Ayrıca üniversitemizde Senato Üyeliği, Sağlık Yüksekokul Müdürlüğü, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Bölüm Başkanlığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyelikleri gibi idarecilik vazifeleri yürütmüştür.

Prof. Dr. Harun Çiftçi, çevre ve su kirliliğinin önlenmesi, insan ve toplum sağlığının korunması, gıda güvenliği, toksikoloji, biyoaktif bileşenler, biyonanoteknoloji, risk değerlendirmeleri, sürdürülebilir kalkınma ve inovatif kimya alanlarında bilimsel çalışmalarına devam etmektedir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.