Kırşehir Express Gazetesi

KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya 1. AR-GE Proje Pazarına katıldı

KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya 1. AR-GE Proje Pazarına katıldı
23 Mayıs 2022 - 14:35

Anadolu Üniversiteler Birliği öncülüğünde ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen 1. AR-GE Proje Pazarı, 20 Mayıs 2022 tarihinde Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) ev sahipliğinde başladı.
YOBÜ Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkan Vekili Ali Açıkgöz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, TÜBİTAK Başkan Vekili Ahmet Yozgatlıgil, Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya başta olmak üzere Anadolu Üniversiteler Birliğine üye diğer üniversite rektörleri katıldı.
Proje geliştiricilerinin fikir alışverişine ortam hazırlamak, AR-GE projelerine dair finansal ve teknolojik iş birliklerine zemin oluşturmak, üniversite, özel sektör temsilcileri ve bağımsız araştırmacıların bir araya gelmelerini sağlamak, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek ve bölge insanını bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen 1. AR-GE Proje Pazarında yaklaşık 350 proje yer aldı. Farklı alanlarda yapılan projelerle ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan birçok öğrenci, akademisyen, özel sektör çalışanı ve bağımsız proje geliştiricisi. 1. AR-GE Proje Pazarında buluştu.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 1. AR-GE Proje Pazarının amaçlarına değinerek AR-GE ve inovasyon içerikli proje fikrine sahip üniversite öğrencilerini, bilim insanlarını ve sanayi ve AR-GE kuruluşlarındaki insan kaynaklarını bir araya getirerek ülkemizde proje kültürünün oluşmasını, yeni fikirlerin olgunlaşarak uygulamada yer almasını, şirketleşme veya girişimciliğin artırılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.
Üniversitelerin proje üretilmesinde öncü olabilecek bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, bu tür etkinliklerin AR-GE projesi yapmak isteyen sanayiciler, üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile bilim insanları arasındaki iletişimi sağladığını kaydetti. 1. AR-GE Proje Pazarının proje sahibi olan öğrencilere veya araştırmacılara gerekli destekler için çok önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu proje ile hem üniversite-sektör iş birliğine katkı sağlanacağını hem de ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan proje üretiminin destekleneceğini belirtti.
1.AR-GE Proje Pazarında, ana tema grupları olarak belirlenen Mühendislik ve Temel Bilimler, Biyoteknoloji ve Sağlık Bilimleri, Tarım-Gıda ve Çevre Bilimleri olmak üzere 3 farklı alanda 30 dalda 102 bin TL ödül sahiplerini bulacak. Öğrenci (ön lisans, lisans, lisansüstü), Akademisyen ve Kamu AR-GE Birimleri olmak üzere 2 farklı kategoride ödüller verilecek olup öğrenci kategorisi dışındaki kategorilerde birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye 5 bin TL ve mansiyon ödülü ise 2 bin TL olarak belirlendi. Öğrenci kategorisinde ise birinci 7 bin TL, ikinci 5 bin TL, üçüncü 3 bin TL ve mansiyon ise bin TL’nin sahibi oldu. Öğrenci kategorisinde mansiyon ödülü ise 15 kişiye verildi. TÜBİTAK kategorisinde kazanan proje ise jüri özel ödülü almaya hak kazandı.
Yozgat Bozok Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen 1.AR-GE Proje Pazarında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, akademik personel ve projeleri ile katılan öğrenciler eşlik etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.