Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu: Kervansaray Mahallesi sınırlarında 60 yıllık vahşi çöp depolama alanının ıslahı ile başlattığımız 75.000 m²’lik proje alanını tamamlayarak Anadolu’da örnek bir projeyi hayata geçiriyoruz.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı “Kır-Köy Kampüsü – Kırşehir’de Dezavantajlı Gruplara ‘Umut’ Doğuyor” projesi ile sosyal, ekonomik ve fiziksel engeller, sağlık problemleri ve coğrafi etmenler sebebiyle dezavantajlı durumda olan kadın, yaşlı ve engelli bireylerimizin toplumsal yaşamın her alanına katılımlarının ve uyumlarının arttırılmasını hedefledik.” diyerek çok yakın bir zamanda halkımızın hizmetine sunulacak olan Kır-Köy kampüsü ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:
“ ‘Organik’ yaşamı ön planda tutmak istediğimiz projemizde Sera Alanları, Mantar Üretim Tesisi, Solucan Üniteleri, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Ağılları, Gezen Tavuk Kümesleri Kır-Köy ’ün amaçlarından birini oluşturuyor.
Proje alanında Dezavantajlı Gruplar öncelikli olmak üzere, tüm kesime hizmet verecek olan Etkinlik Salonları, Aktivite Merkezleri, Konaklama Yerleri, El Sanatlarının İşleneceği Atölyeler, Organik olarak üretilen ürünlerin Satış Birimleri, sosyal aktiviteler için Çay Evi, Tandır Evi, Kafeterya, Çocuk ve Gençlik Kampüsü, Amfi Tiyatro ile tam bir Kampüs oluşturuldu.
SOGEP işbirliği ile Kır-Köy Çadır kent adıyla 15.000 m²’lik alanda başlatmış olduğumuz sosyal projemizi halkımızın ihtiyaçlarını tespit ederek geliştirdik ve sonuç olarak ise 75.000 m²’lik alanın tamamını planlayarak hayata geçirdik.
Halkımızın gezinti, dinlenme, organik ürün alış verişi, konaklama, piknik, mesire, kafe, Açık Hava Tiyatrosu ve merasim alanlarıyla birlikte yapmış olduğumuz 17 adet bağımsız birimlerimizle de Down Sendromlu vatandaşlarımız için Çok Amaçlı Salonu, Etkinlik Salonu oluşturduk.
Ziyarete gelen vatandaşlarımız için çay, kahve gözleme yerini kapsayan konaklama birimlerini, çocuklarımızın evcil hayvanlarla buluşacakları kümes, büyükbaş ve küçükbaş hayvan ağılları, toprağın işlendiği mantar, solucan çadırı ve seramızı; zanaatkârlarımız için atölyeleri ve organik ürünlerin satışının yapılacağı birimlerimizle birlikte Peyzaj çalışmalarımızı da tamamlayarak Anadolu’da örnek bir kampüsü oluşturduk.
Aynı alanda, Şehitlikten Kır-Köy Kampüsümüze kadar 1.500 metrelik bisiklet yolu ve yürüyüş parkımızın da Sert Zemin çalışmalarıyla birlikte 30.000 m², içinde Spor Tesislerinin de olduğu piknik ve mesire alanımızı tamamlayarak Peyzajımızı da bitirdik.
Çok yakın bir zamanda halkımızın hizmetine sunacağımız Kır-Köy Kampüs alanımız yaz ve kış aylarında kendine özel kullanılabilir mekânlarıyla şimdiden halkımıza hayırlı osun. Her şey Kırşehir için.”