Kırşehir Express Gazetesi

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

Mobil Atık Getirme Merkezi faaliyette

Mobil Atık Getirme Merkezi faaliyette
20 Nisan 2022 - 10:17

Başkan Selahattin Ekicioğlu: Kırşehir Belediyesi, Kâğıt-karton, cam, elektrik-elektronik, metal, atık ilaç, plastik, pil vb. atıkların geri dönüşümünü sağlamak için Türkiye’de Geri Dönüşüm Kumbarası uygulamasını başlatan ilk Belediyelerden biri oldu.

Özellikle il nüfusumuzun yoğun olduğu yer olan Cacabey Meydanı’na koyduğumuz Mobil Atık Getirme Merkezimize kimyasal ve sıvı olmayacak şekilde Kâğıt-karton, cam, elektrik-elektronik, metal, atık ilaç, plastik, pil vb. atıklar konulabilecek. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, konuyla ilgili olarak şunları ifade etti:

“Kırşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizden beri Çevreye Duyarlı ve Sağlıklı Çevre bilincinin oluşturulması için farkındalık yaratma gayretindeyiz. Bu bağlamda Çevreye duyarlı hemşehrilerimizin büyük önem verdiği Mobil Atık Getirme Merkezi Cacabey Meydanı’nda uygun bir noktaya yerleştirildi.

Hemşehrilerimizin kumbaraya bırakacakları pet şişeler, gazeteler, piller vb. malzemelerin geri dönüşümü sağlanırken bu kumbaralar sayesinde aynı zamanda vatandaşlarımıza da geri dönüşüm bilinci kazandırılmış olacak.

Çağdaş toplumlarda geri dönüşüm atık malzemeleri çeşitli dönüşüm yöntemleriyle yeniden imalat sürecine kazandırılıyor. Örneğin, kullanılmış kâğıdın tekrar kâğıt imalatında kullanılması hava kirliliğini %74-94, su kirliliğini %35, su kullanımını %45 azaltabilmektedir. Yine bir ton atık kâğıdın kâğıt hamuruna katılmasıyla 8 ağacın kesilmesi önlenebilmektedir.

Aküler de birer pil çeşididir. Pillerin içinde civa kurşun, nikel gibi ağır metaller bulunur. Bunlar, hem çevre hem de insan sağlığı açısından zehirli maddelerdir. Atık pillerin çöpe atılması çevre kirliliğine yol açar ve insan sağlığına zarar verir. Atık pilleri çevrede azaltmanın yolu, yeniden doldurulabilir şarjlı piller kullanmaktır. Kullanım ömrü bitmiş piller toplama kutularına atılarak geri dönüşüm tesislerinde değerlendirilir.

Biz de tüm bunları göz önüne alarak Kırşehir’de Mobil Atık Getirme Merkezini faaliyete geçirerek önemli bir projeyi Türkiye’de başlatan ilk iller ve belediyeler arasına girdik.

Tüm hemşehrilerimizi bu konuda duyarlı olmaya ve ellerinde bulunan geri dönüşüme uygun atıklarını Mobil Atık Getirme Merkezine bırakmaya davet ediyorum.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.