Kırşehir Express Gazetesi

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

ÖZÇİFÇİ: Bir KAOSLA Karşılaşmaktan KORKUYORUZ!

ÖZÇİFÇİ: Bir KAOSLA Karşılaşmaktan KORKUYORUZ!
19 Ocak 2022 - 21:49

Eski İlaç Raporlarının Bitim Tarihi 31 Ocak 2022, Bir KAOSLA Karşılaşmaktan KORKUYORUZ!

  1. Bölge Aksaray-Kırşehir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Fatih Özçifçi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayatımızın büyük bir bölümüne hâkim olan Covid-19 pandemisinin ikinci senesini bitirmek üzere olduğunu; bu süre zarfında acısıyla-tatlısıyla birçok şey yaşadıklarını ve birçok krizle mücadele ettiklerine belirterek şu açıklamada bulundu:

“Amacımız sağlıklı bir sağlık dağıtmaktı ki bu konuda biz eczacıların elinden gelenin en iyisini yaptığına inanıyorum.  Dolayısıyla meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Var olsunlar.

Bugün gelinen süreçte yine bir krizle, bir kaosla uğraşacağız galiba. Evet, sağlıkta bir kaos daha kapıda bekliyor.

Biliyorsunuz pandemi ile beraber kronik hastalığı olan ve bu hastalığa bağlı olarak ilaç raporu bulunan hastaların ilaç rapor bitim tarihleri belirli sürelerce uzatıldı. Bu uygulamayla ise hastaların hastane ortamına girmesini engelledi. Dolayısıyla da bulaş riski azaldı.

Bugün kontrollü normalleşmeyle beraber bu uygulama da sonlanmak üzere. 31 Ocak Tarihinde tüm raporlar bitiyor. Dolayısıyla rapor tarihlerinin bitmesi milyonlarca hastanın hastanelere gitmesini sağlayacak. Şimdiden Dahiliye(iç Hastalıkları), Kardiyoloji, Nöroloji ve Göğüs Hastalıkları gibi branşlara randevular dolmuş durumda.  İlerleyen günlerde bu yoğunluğun daha da artmasını ön görüyoruz. Ve bu yoğunluk bulaş riskinin artması olsun ki tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de vaka sayıları artarken, sonra yeni hastaların uzman doktorlara ulaşmasının engellenmesi olsun, raporların yenilenmesi süresince sağlıklı bir kontrolün yapılamaması oldun, çeşitli problemler doğuracak.

Gelin bu problemler doğmadan müdahale edelim. Kademeli bir geçişle sistemi rahatlatalım.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.