Kırşehir Express Gazetesi

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

ÖZÇİFÇİ: MESLEĞİMİZE YAPILAN TÜM HAKSIZLIKLARA ‘DUR’ DİYORUZ!

ÖZÇİFÇİ: MESLEĞİMİZE YAPILAN TÜM HAKSIZLIKLARA ‘DUR’ DİYORUZ!
28 Kasım 2022 - 11:07

34. Bölge Aksaray Kırşehir Eczacı Odası başkanı Ecz. Fatih Özçifçi, Ankara’da yapılan Büyük Eczacı Mitingine Kırşehir ve Aksaray’daki eczacılarla birlikte katıldıklarını ifade ederek şu açıklamada bulundu:
“Büyük Eczacı Mitingi için Türkiye’nin dört bir yanından Kırşehir ve Aksaray da dahil, Ankara’ya gelen eczacılar, “İlaç yokluğuna, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza dur de” diye haykırdı. Alanda taleplerini dile getiren binlerce eczacı, “İlaç fiyat farkları olmasın, hastaların cebinden para çıkmasın” dedi
Ekonomik koşullar, yüksek ilaç fiyat farkları ve ilaç yoklukları gibi sorunlar karşısında seslerini duyurmak isteyen eczacılar, 14 yıl sonra Ankara’da alana çıktı. Türkiye’nin 81 ilinden başkente gelen eczacılar, sabahın erken saatleri itibarıyla Anıtpark’ta toplandı.
İki farklı arama noktasından geçerek Anıtpark’ta toplanan eczacılar, “Dur de! Tükeniyoruz” sloganı attı. Binlerce eczacının katıldığı mitingde eczacılar, “İlaç yokluğuna dur de, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza dur de, kontrolsüz açılan fakültelere dur de” ve “İlaç fiyat farklarına dur de” yazılı afişler taşıdı.
Büyük Eczacı Mitingi’nde eczacılar, ilaç fiyat kararnamesinin altında ezilmek istemediklerini bir kez daha dile getirdi. Eczacıların yok sayılmasına tepki gösteren binlerce eczacı iktidara, “Bizleri yok saymayın” diye seslendi.
2009 yılından bu yana ilaç fiyat kararnamesinin değişmediğinin altını çizen eczacılar, “Eczanelerimizin beli büküldü. İki eczaneden biri kapanma noktasına geldi. Meslektaşlarımız kredi çekerek, evini, arabasını satarak borçlarını ödeyecek duruma geldi” dedi.

VATANDAŞLAR KARŞI KARŞIYA GELİYORUZ

İlaç depolarında özellikle ithal ilaçların temininde ciddi sorunlar olduğuna dikkati çeken eczacılar, “Vatandaşı eczacı ile karşı karşıya geliyor. Sağlık hizmetlerinin ilk basamağında yer alan bizler, şiddet olaylarının mağduru oluyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜM HAKSIZLIKLARA DUR DİYORUZ

Mitingde konuşan Türk Eczacılar Birliği Başkanı Arman Üney, eczacılık mesleğine karşı yapılan tüm haksızlıklara karşı alana çıktıklarını vurguladı. Tüm odalar ile birlikte tek ses, tek yürek olmaya devam edeceklerini ifade eden Üney, şunları kaydetti:
“Biz eczacılar, ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ sözünü en iyi bilenleriz. Biz eczacılar, bugüne kadar mesleğimize ve meslektaşlarımıza yapılan tüm haksızlıklara karşı omuz omuza hep birlikte dur dedik. Bizler, sadece meslektaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını çözmek için mücadele etmiyoruz. Biz eczacılar hep birlikte dur diyoruz. Mesleğimize yapılan tüm haksızlıklara dur diyoruz. Çünkü eczacılık mesleği değersizleştiriliyor. Çünkü mesleğimizin sorunları görmezden geliniyor. Çünkü sağlık sisteminin vazgeçilmezi eczacılar her geçen gün daha fazla yok sayılıyor.”

“HÜKÜMETİN BU MESAJI DOĞRU OKUMASI GEREKİYOR”

Öte yandan mitinge CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’le, Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de katıldı.
“HASTALARIMIZ BİLE BU MİTİNGDE”
Eczacı olan CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de şöyle konuştu:
“Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sadece eczacılar değil, çalışma arkadaşlarımız hatta hastalarımız bile bu mitingde bir arada çünkü olay sadece bir iki eczanenin iflası değil. Türkiye’de bir halk sağlığı problemine dönüşecek olan her iki eczaneden birinin kapatılıyor olması, hastaların ilaca ulaşamıyor olması. Eczacılar bütün diyalog yollarını denediler ancak maalesef ulaşamayınca bu yola başvurmak zorunda kaldılar. Umuyoruz bundan sonra duymayan kulaklar, görmeyen gözler görür. Çünkü bu sadece eczacıların değil, 84 milyon için bir halk sağlığı durumuna dönüşecek durumda.”

DÜZENLEMELER YETERLİ DEĞİL
Eczacılar taleplerini ise şöyle sıraladı:
• İlaç yoklukları son bulsun istiyoruz. Halkımız her ilaca her eczaneden kolayca ulaşsın istiyoruz.
• İlaç fiyat farkları olmasın, hastalarımızın cebinden para çıkmasın istiyoruz.
• Artık daha fazla eczacılık fakültesine ihtiyacımız yok diyoruz.
• Kamu eczacılarını görmezden gelemezsiniz, onları yok sayamazsınız diyoruz. Kamu eczacılarına hak ettiği değer verilsin diyoruz.
• Eczanelerde çok ciddi ekonomik çıkmaz var. Yapılan düzenlemeler yeterli değil diyoruz.
• SGK ilaç alım protokolünde, yaşadığımız ekonomik darboğaza çözüm üretecek iyileştirmeler istiyoruz.
• İlaç fiyat kararnamesindeki güncellemeler artık bir standarda bağlansın diyoruz.
• Birinci basamak sağlık çalışanları olarak meslek hakkımızı istiyoruz.
• Herkes bilsin ki biz eczacılar, hak ettiğimiz değeri alana kadar durmayacağız. Buradan bir kez daha hep birlikte haykırıyoruz. Artık sözün bittiği yerdeyiz! Son kez alanlardan haykırıyoruz. Eczacıya hak ettiği değer verilsin diyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.