Kırşehir Express Gazetesi

REKTÖR KARAKAYA BÜTÜNLEŞİK KALİTE YÖNETİM SİSTEMİNİ ANLATTI

REKTÖR KARAKAYA BÜTÜNLEŞİK KALİTE YÖNETİM SİSTEMİNİ ANLATTI
26 Mart 2021 - 10:32

Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi Harran Üniversitesine Anlatıldı

Kalite süreçlerini başarı ile tamamlayan ve kalitesi tescil edilen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemini diğer üniversitelere anlatmaya devam ediyor. 24 Mart 2021 tarihinde online olarak gerçekleşen toplantıyla Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi Harran Üniversitesine tanıtıldı. Toplantıya Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Ekrem Öztürk ile Harran Üniversitesi Kalite Yönetim Ekibi katıldı.

Rektör Karakaya: “Kalite Yönetim Sistemimizin Örnek Olmasından Mutluyuz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kalite Yönetim Sistemimizin ülkemizin yükseköğretim sistemine kalite getirmek için ortaya çıkan bir yazılım oluğunu kaydetti. Üniversitemizin kalite süreçlerinde geldiği noktanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Rektör Karakaya, kalitenin en kapsamlı şekilde uygulanacağı alanlardan birinin eğitim olduğunu vurguladı. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi ve AYDEP hakkında bilgiler veren ve tüm üniversitelerin öğrenciler için başarılı çalışmalar yapmak zorunda olduklarını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerin kalite çalışmalarını etkin bir şekilde yürüterek kaliteli eğitim sunmayı hedef haline getirmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin herhangi bir biriminin performansının hukuki mevzuatlara göre ölçüldüğünü kaydeden Rektör Karakaya, bu verilerle iş akışlarında akran öğrenmesi sağlandığını bununda başarıyı artırdığını belirtti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin 2017-2021 Stratejik Planı esas alınarak Bütünleşik Kalite Sistemi oluşturulduğunu kaydeden Rektör Karakaya, bu sistemin 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Ölçütleri ve TS EN ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi olmak üzere dört temel unsur içerdiğini söyledi. Kalite çalışmaları konusunda ellerinden geldiğince diğer üniversitelere de destek olacaklarını ve paydaşlarının kendilerine dönüt vermelerinden mutlu olduklarını anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Harran Üniversitesine kalite çalışmalarında başarılar diledi.

Sunumların yapılması ve soruların cevaplanmasının Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Karakaya ve ekibini böylesi özgün bir model geliştirmelerinden dolayı tebrik etti.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.