Kırşehir Express Gazetesi

Rektör Karakaya UNİKOP Üyesi Üniversite Rektörleri ile NEVÜ’de bir araya geldi

Rektör Karakaya UNİKOP Üyesi Üniversite Rektörleri ile NEVÜ’de bir araya geldi
31 Ekim 2021 - 16:41

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) 2020 dönem başkanlığını başarılı bir şekilde tamamlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2021 Dönem Başkanlığı görevini Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine devretmişti. Bu kapsamda 26 Ekim 2021 tarihinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2021 UNİKOP Dönem Başkanı ve NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin katıldı.

“Pandemi Sürecinde Kazanılan Tecrübeler Işığında Uzaktan Eğitimde Başarı Örnekleri ve Yeni Fırsatlar” ana teması kapsamında yapılan toplantıda; “Bölgesel kalkınma açısından uzaktan eğitim, çevrim içi toplantı ve sempozyumların önemi ve etkisi”, “Dijital dönüşüm sürecinin pandemi ile tetiklenmesi öğretme/öğrenme alışkanlıkları üzerindeki etkisi”, “Uzaktan eğitim; üniversite yönetimleri, akademisyenler ve öğrenciler açısından getirdiği farklılıklar”, “Derslerin verimlilikleri ve derslerin kazanımları açısından durum değerlendirmesi”, “Pandemi dönemi ve geçtiğimiz yıllara göre öğrenci ortalamalarındaki değişimler” başlıkları altındaki konu ve sorular kapsamlı şekilde ele alınarak değerlendirmeler yapıldı.

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği üyesi üniversite rektörlerinin ‘KOP Bölgesi üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari işbirlikleri yapmak başlıkları irdelendi. Üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacına yönelik ortak çalışmaların daha da geliştireceğine’ yönelik açıklamalarının ardından toplantı sona erdi.

Toplantı sonrası Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, UNİKOP’un bölge içerisinde enerjimizi, birikimimizi birlikte ortaya çıkararak bölgesel kalkınmaya destek olmak adına önemli bir görev üstlendiği belirtti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.