Kırşehir Express Gazetesi

Sabah gazetesi AYDEP’i sayfalarına taşıdı

Sabah gazetesi AYDEP’i sayfalarına taşıdı
15 Haziran 2022 - 14:25

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin geliştirdiği “Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi” (AYDEP) ulusal basının dikkatini çekmeye devam ediyor. Sabah gazetesi AYDEP’le “Mekansız Üniversite”ye başlığıyla AYDEP haberini okurlarına duyurdu.

Sabah gazetesi yaptığı haberin içeriğinde AYDEP’in mekansız üniversite uygulamasına ışık tuttuğunu bildirdi. Gazete, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde 2015 yılında bir fikir olarak ortaya çıkan ve 2016’da Eğitim Fakültesinde pilot proje olarak uygulanmaya başlayan “Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi”nin (AYDEP), bugün geldiği noktada Türk Patent ve Marka Kurumundan patent alarak birçok üniversite ve eğitim kurumuna örnek olduğunu belirtti.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın da açıklamalarına da yer veren Sabah gazetesi, KAEÜ’nün süreci kontrol altında tutarak pandemide öğrencilerinin eğitimlerine ara vermeden devam etmesini sağladığını iletti. AYDEP’in özelliklerini okuyucularına duyuran gazete, sistemin öğrenci odaklı olduğunu, pandemi sırasında eğitime hiç ara verilmediğini, senkron (eşzamanlı/canlı/etkileşimli) ve asenkron (etkileşimsiz/dosya paylaşımlı) ders yapma fırsatı sunduğu değerlendirmesini de yaptı.

Rektör Karakaya’nın sistemin yeterlilik temelli, öğrenci için planlamayı kolaylaştıran, iletişimi destekleyen ve kolay erişilebilir yönlerini vurguladığı açıklamalarına da yer veren gazete son olarak AYDEP’in Türk Patent ve Marka Kurumundan patent alma başarısı gösterdiğini ülkemizde bu alandaki ilk yerli yazılım olma özelliğini taşıdığını satırlarına taşıdı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.