Kırşehir Express Gazetesi

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

TÜRKİYE’DEN ŞAİRLERİN FİLİSTİN İÇİN “KÜRESEL İNTİFADA” ÇAĞRISI

TÜRKİYE’DEN ŞAİRLERİN FİLİSTİN İÇİN “KÜRESEL İNTİFADA” ÇAĞRISI
10 Kasım 2023 - 10:28

Türkiye’den Sesleniyoruz Şairler Girişimi’nin 31 Ekim 2023 tarihinde yaptığı “Filistin İçin ‘Küresel İntifada’ Çağrısı” başta şairler olmak üzere, edebiyat ve sanat ortamında büyük bir yankı uyandırdı.
Türkiye’den Sesleniyoruz Şairler Girişimi’nin Hilmi Yavuz, H. Hüsrev Hatemi, Süreyya Berfe, Cahit Koytak, Abdülkadir Budak, Mustafa Ruhi Şirin, Haydar Ergülen, Birhan Keskin, Hüseyin Akın, Ömer Erdem, Asuman Susam, Ali Ayçil, Şeref Bilsel, Nilay Özer’den oluşan şairlerin çağrısına 126 şair destek verdi. Türkiye’den Şairlerin Filistin İçin “Küresel İntifada” Çağrısı Almanca, Arapça, Azerbaycan Türkçesi, Bosnaca, Çince, Endenozyaca-Malayca, Farsça, Fransızca, Hintçe, İbranice, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Kazakça, Korece, Latince, Rusça, Türkçe, Urduca, Uygurca, Yunanca dillerine çevrildi. Türkiye’den Seslenen Şairler farklı dillerde şiir yazan şairlerle birlikte Gazze’de dünya kamuoyuna çağrıda bulunmayı umuyor ve bekliyor.
Çağrıya imzalarıyla destek veren şairler her türden savaşa karşı olduklarını, hangi örgüt, ordu ya da güç tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin sivillere yönelik şiddet ve katliamları lanetlediklerini yinelerken, İsrail’in 1948’den bu yana sistemli olarak sürdürdüğü ve Gazze’de doruk noktasına vardırdığı şiddet ve katliamların bir an önce durdurulması için bütün insanlığı göreve çağırıyor.
Şairlerin imzaladığı, “Her ölen insanda insanlığın öldüğünü haykırmaya devam edeceğiz.” temalı çağrı metni şöyle:

TÜRKİYE’DEN SESLENİYORUZ FİLİSTİN İÇİN “KÜRESEL İNTİFADA” ÇAĞRISI

Her ölen insanda insanlığın öldüğünü haykırmaya devam edeceğiz.
Haftalardır küçük bir kara parçasına, Gazze’ye, havadan, karadan, denizden saldırıp duruyor İsrail. Dünya basını bu tek yanlı, tek güçlü, tek karar vericisi olan amansız yıkımı “savaş” olarak aktarmaya devam ediyor. Ortada bir savaş yok oysa. İnsanlık tarihinin en trajik yok etme planlarından biri devreye sokulmuş durumda.
Kadınlar, yaşlılar ve çocuklar gözlerimizin önünde değil, gözlerimizin ta içinde yok oluyor! Evlerimizin odalarında, soframızdaki ekmekte, boğazımızdaki lokmada, hastane avlusunda oynayan çocukların çığlıklarında! Varoluşunu yalnızca yıkarak ve yok ederek sergileyen, merhamet duygusu harabeye dönmüş bir terör devleti, insan beyniyle beslenen mitolojik yaratıklar gibi her gün sayısız sivilin canını alıyor. ‘Dünya düzeni’ de katledilmiş insanların bedenlerini bir istatistik olarak kullanıyor yalnızca. Ruhlarımızı rakamlara asla teslim etmeyeceğiz. Her ölen insanda insanlığın öldüğünü haykırmaya devam edeceğiz.
Vadedilmiş barbarlığın “insanlık”a karşı giriştiği bu büyük cürüm ve katliama karşı elbette şairlerin söyleyecek sözü var. Umudun karanlık tarafından yutulmasına müsaade etmeyeceğiz! Karşımızdaki, tarihin ender görülen vahşi güçlerinden biri de olsa; başta çocuklar, kadınlar ve yaşlılar olmak üzere, Gazze’nin insanlarının, kuşlarının, börtü böceğinin kendi yurtlarında özgürce yaşama hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bu onların doğuştan kazanılmış haklarıdır ve hiçbir güç bu hakkı ellerinden alamaz.
Bugün Gazze’de savaş teknolojisinin bütün imkânları kullanılarak, insanların kitleler halinde öldürüldüğüne tanık oluyoruz. Barbarlığın geldiği nihai noktadayız. Bu aynı zamanda insani açıdan yıkıma uğramış, hiçbir geçerliliği kalmamış “dünya sistemi”nin de son fotoğrafı. Pek çok kirli savaşın gizli planlayıcısı olan “dünya sistemi”nin bu fotoğrafını şairler olarak bilincimizle, ruhumuzla, sözcüklerimizle yırtıp atıyoruz. Biz şairler, Gazze’de ablukaya alınan insanlık onurunu ve “varoluş”unu korumayı bir ödev kabul ediyor ve katile “dur” diyoruz.
Bizler, en kısa zamanda Gazze’den bütün dünyaya çağrıda bulunmayı umuyoruz.

Filistin İçin “Küresel İntifada” Çağrısı’na Destek Veren Şairler:

Tahir Abacı, Ayşe Adem, A. Barış Ağır, Süreyya Akçay, Hüseyin Akın, Mahmut Aksoy, Ayşe Altıntaş, Emrullah Alp, Yusuf Alper, Şahin Altuner, Fatma Aras, Zeynep Arkan, Gökhan Arslan, Hicran Aslan, Mustafa Atapay, Mehmet Atilla, Hüseyin Atlansoy, Sevil Avşar, Kadir Aydemir, Mehmet Said Aydın, Mehmet Aycı, Ali Ayçil, Beşir Ayvazoğlu, Naci Bahtiyar, Faruk Bal, Bayram Balcı, Yaşar Bedri, Onur Behramoğlu, Süreyya Berfe, Egemen Berköz, Vahdettin Oktay Beyazlı, Şeref Bilsel, Ahmet Bozkurt, Abdülkadir Budak, Gülsüm Cengiz, Ahmet Çakmak, Semih Çelenk, Bircan Çelik, Mazlum Çetinkaya, Ersun Çıplak, Önder Çolakoğlu, Derya Çolpan, Ayşegül Sözen Dağ, Soner Demirbaş, Abdurrahman Deveci, Mehmet Can Doğan, Hatice Tarkan Doğanay, İsmail Cem Doğru, Nurettin Durman, Gültekin Emre, Şükrü Erbaş, Didem Gülçin Erdem, Ömer Erdem, Altay Ömer Erdoğan, Ethem Erdoğan, Haydar Ergülen, Mehmet Şah Erincik, Osman Serhat Erkekli, Mehmet Erte, Celal Fedai, Hüseyin Ferhad, Mustafa Fırat, A. Galip, Tamer Gülbek, Emel Güz, Mutlucan Güvendir, Hakan Güzeldere , H. Hüsrev Hatemi, Gülseli İnal, Bünyamin K., Muzaffer Kale, Arife Kalender, Duygu Kankaytsın, Turgay Kantürk, Tuba Kaplan, Müştehir Karakaya, Hidayet Karakuş, İsmail Karakurt, Zeynep Tuğçe Karadağ, Levent Karataş, Mahir Karayazı, Mualla Kâtip, Birhan Keskin, Tuğrul Keskin, Hakan Keysan, İsmail Kılıçarslan, Cenk Kolçak, Cahit Koytak, Faris Kuseyri, Şakir Kurtulmuş, Nisa Leyla, Metin Önal Mengüşoğlu, Ayten Mutlu, Salih Mercanoğlu, Ayşe Nâlân, Şadi Oğuzhan, Adnan Özer, Nilay Özer, Mustafa Özçelik, Ömür Özçetin, Nihat Özdal, Hüseyin Peker, Onur Sakarya, Kenan Sarıalioğlu, Sezai Sarıoğlu, Figen Sariye, Çiğdem Sezer, Elif Sofya, Elçin Sevgi Suçin, Asuman Susam, Murat Soyak, Onur Şahin, Esat Şenyuva, Aydın Şimşek, Emin Şir, Mustafa Ruhi Şirin, Ahmet Telli, Enver Topaloğlu, İlyas Tunç, Cafer Turaç, Âdem Turan, Engin Turgut, Serkan Türk , A. Ali Ural, Faruk Uysal, Hayriye Ünal, Hülya Deniz Ünal, Özcan Ünlü, Seyfettin Ünlü, Ahmet Sefa Yalçın, Sadık Yaşar, Neşe Yaşın, Atakan Yavuz, Hilmi Yavuz, Bestami Yazgan, Suavi Kemal Yazgıç, Ercan y Yılmaz, Ercan Yılmaz, İbrahim Yolalan, Nihat Ziyalan.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.