Kırşehir Express Gazetesi

YÖK BAŞKANI PİLOT ÜNİVERSİTE REKTÖRLERİNDEN BİLGİ ALDI

YÖK BAŞKANI PİLOT ÜNİVERSİTE REKTÖRLERİNDEN BİLGİ ALDI
12 Haziran 2020 - 16:06

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) Türk Yükseköğretim sistemine kazandırdığı birçok ilkten biri olan “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi” 2016 yılından bu yana ilgili üniversitelerle başarıyla yürütülüyor. Üniversitelerin çalışmaları hakkında bilgi almak amacıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında 10 Haziran 2020 tarihinde bir toplantı düzenlendi. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite rektörleri ve rektör yardımcıları katıldı.

         Pilot üniversitelerin proje kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında paylaşımların yapıldığı toplantıda gelecek projeksiyonları hakkında da istişarelerde bulunuldu.

         Tarım ve Jeotermal alanında pilot üniversite seçilen ve pilot seçilen üniversiteler içerisinde ilk beş üniversite arasında yer alan üniversitemizin projeleri sahada hayat buldu. Pilot projelerine hız kesmeden devam eden üniversitemiz, alanda önemli çalışmalara imza attı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölgesine katma değer sağlayan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Karakaya, istihdama ve üretime yönelik yapılan çalışmaların alanda hızla karşılık bulduğunu ifade etti. Ülkemizin de içinde bulunduğu küresel salgın döneminde hem akademik anlamda hem de projeler konusunda çalışmaların devam ettiğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir’in değerlerini markalaştırmak, bölgeye katkı sunmak ve Kırşehir’i cazibe merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.