Fiziki anlamda çok sayıda çalışmayı tamamlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından 8 Nisan 2021 tarihinde beş bin farklı türde ağaç ve bitki toprakla buluşturuldu. Merkez Yerleşke içerisinde yapılan peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarına Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin daha yeşil bir alana kavuşması hedefleniyor.Beş bin farklı türde dikilen ağaç ve bitkiler arasında altınağaç, taflan, akçaağaç, kiraz, elma, dut, vişne, muşmula, ardıç, alev ağacı, selvi ve acem borusu bulunuyor.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi içerisindeki yeşil alanları artırarak öğrencilerin yeşil bir üniversitede eğitim görmeleri için çalıştıklarını söyleyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, çevre ve doğayı koruma bilincinin artmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti. Her bir fidanı toprakla buluşturmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Rektör Karakaya, bilim üretip insan yetiştirirken aynı zamanda doğaya sahip çıkma bilincini de oluşturmak için çalıştıklarını kaydetti.


EKİCİOĞLU: İNTERNET MEDYA MENSUPLARININ KIRŞEHİR’İN TANITIMINA YAPACAĞI KATKILAR ÇOK ÖNEMLİ
KIRŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN NÂZIM HİKMET ANMASI
BASIN MÜZESİ VE AKUSTİKHANE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KİTAP FUARI CUMA GÜNÜ NEŞET ERTAŞ KÜLTÜR SANAT MERKEZİ’NDE BAŞLIYOR
CHP İL KADIN KOLLARI BAŞKANI HATİCE KOÇAK, 1 YILLIK ÇALIŞMALARINI BASINLA PAYLAŞTI
BAŞKAN EKİCİOĞLU 23 NİSAN PROGRAMLARINA KATILDI
KIRŞEHİR BELEDİYESİ GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ’NDE BÜYÜK DEĞİŞİM