Kırşehir Express Gazetesi

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

Kırşehir’e 7 yeni Aile Sağlığı Merkezi

Kırşehir’e 7 yeni Aile Sağlığı Merkezi
27 Ağustos 2020 - 9:12

AK Parti Kırşehir Milletvekili Kendirli: Kırşehir’e 7 yeni aile sağlığı merkezi yatırım programına alındı. Yeni açılan 77 tabip kadrosuna da eylül ayında atama yapılacak. Türkiye’yi modern sağlık tesisleriyle, dünyada benzeri görülmeyen sağlık yatırımlarıyla donatırken, mahallelerimize de aynı hizmet kalitesini getirmek için sağlık merkezlerimizi çeşitlendiriyor ve sayısını artırıyoruz!

            AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir’e 400 yataklı yeni hastanenin ardından merkezde bir toplum ruh sağlığı merkezi olmak üzere 7 sağlık merkezi daha yapılacağını, Kırşehir’de kadrosu açılan 77 tabibin de eylül ayında atamasının yapılarak, göreve başlayacağını bildirdi.

            Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin getirdiği hızlı karar alma ve uygulama mekanizması sayesinde, pandemi döneminde bile yatırımların hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Kendirli, sadece Kırşehir’de değil Türkiye’nin dört bir köşesinde başta sağlık olmak üzere tüm yatırımların devam ettiğini vurguladı.

            Kırşehir merkeze biri toplum ruh sağlığı merkezi olmak üzere Çukurçayır, Ahi Evran, Aşıkpaşa ve Kayabaşı mahallelerine aile sağlığı merkezi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonları kurulacağını açıklayan Milletvekili Kendirli, ilçelerde de Boztepe Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Kaman Toplum Sağlığı Merkezi ile Yeni Mahalle Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun kurulacağını bildirdi.

Kırşehir’e 77 tabip kadrosu müjdesi

            Yapılacak sağlık tesisleriyle birlikte şehrin hekim sayısının da artacağına dikkati çeken Mustafa Kendirli, Kırşehir’e 10’u uzman tabip, 67’si tabip olmak üzere toplam 77 tabip kadrosunun da açıldığı müjdesini verdi.

            Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine 1 tıbbî mikrobiyoloji uzmanı, 1 ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 radyoloji uzmanı, 1 ortopedi ve travmatoloji uzmanı, 1 kulak burun boğaz uzmanı, 1 göz hastalıkları uzmanı, 1 anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı olmak üzere 7 uzman tabip ile 25 tabip kadrosu açıldığını ifade eden Kendirli, Kaman Devlet Hastanesine 1 ortopedi ve travmatoloji uzmanı, 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olmak üzere 2 uzman tabip ile 15 tabip; Mucur Devlet Hastanesine 1 aile hekimliği uzmanı ile 15 tabip; Çiçekdağı İlçe Devlet Hastanesine 1 tabip; Mucur Toplum Sağlığı Merkezine 1 tabip; Merkez Toplum Sağlığı Merkezine 3 tabip; İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize 5 tabip; Boztepe Toplum Sağlığı Merkezine 1 tabip; Merkez 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna da 1 tabip kadrosunun açıldığını kaydetti.

            Kendirli, geçen yılda 42 tabibin Kırşehir’e atamasının yapıldığını anımsatarak, “Her fırsatta Kırşehir’de doktor açığı olduğu yalanını dillendirenlere son iki yılda yapılan tabip atamaları ve sağlık yatırımları en güzel cevaptır. Ancak her zaman dediğimiz gibi gözleri var görmezler, hakkı hakikati konuşmazlar. Çünkü devlet yönetmeyi bilmedikleri için işlerini yalanla yürütüyorlar, bu yolla da halkı kandırdıklarını zannediyorlar” dedi.

Milletvekili Kendirli, “Vatandaşlarımızın beden ve ruh sağlığını korumak öncelikli vazifemiz.  

            Pandemi sürecinden insanımızın yara almadan, en az zararla çıkması için elimizden geleni yapıyoruz. Kırşehir’e 7 yeni aile sağlığı merkezi yatırım programına alındı. Yeni açılan 77 tabip kadrosuna da eylül ayında atama yapılacak. Türkiye’yi modern sağlık tesisleriyle, dünyada benzeri görülmeyen sağlık yatırımlarıyla donatırken, mahallelerimize de aynı hizmet kalitesini getirmek için sağlık merkezlerimizi çeşitlendiriyor ve sayısını artırıyoruz” dedi.

Kendirli, daha önce müjdesini verdiği Kırşehir’e 400 yataklı yeni hastane yapım işini takip ettiğini, bu yatırımın yanı sıra yeni sağlık merkezlerinin de yatırım programına dahil edildiğini anlatarak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vatandaşlarımız için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

            Yapılacak sağlık tesislerinin modern donanımlı, son teknolojik alt yapıya sahip olacağının altını çizen Milletvekili Kendirli, “Pandemi sürecinde, Türkiye olarak sağlıkta kullanılan pek çok cihazı da yerli ve milli olarak üretmeye başladık. Bu cihazlarımız da yapılacak sağlık tesislerimizde insanımızın hizmetine sunulacaktır. Bizlere güvenen insanımızın güvenini boşa çıkarmadan, salgın hastalık sürecinde insanımızı yalnız bırakmadan bu günleri atlatacağız” değerlendirmesinde bulundu.

            Mustafa Kendirli, vatandaşlardan da salgınla mücadelede alınan tedbirlere uymalarını isteyerek, “Tedbirler hepimizin sevdiklerimizle beraber yarınlara ulaşmamız için alınıyor. Gelecekte yanımızda sevdiklerimiz, dostlarımız olsun istiyorsak, vatandaşlık bilinciyle hareket edip toplumumuzu düşünerek tedbirleri eksiksiz yerine getirelim” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.