Kırşehir Express Gazetesi

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

YİNE ARTIŞA GEÇTİ

YİNE ARTIŞA GEÇTİ
02 Kasım 2020 - 10:35

Kırşehir Valiliği, 65 yaşlı üstü yaşlıların 16.00-19.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarına binmeleri ve pazar gibi kalabalık alanlara gitmemeleri konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu saatlerde toplu taşıma araçlarına binen ve Pazar yerlerine gidenlere ceza kesilecek.

Kırşehir’de Valiliğin aldığı tedbirler ve yaptığı denetimler sonucu düşüşe geçen koronavirüsün son günlerde yeniden artmaya başladığı öğrenildi.

Uzmanların ve yetkililerin, “Kapalı alanlarda bulunmayın, akraba ziyaretlerine gitmeyin, düğün, cenaze gibi kalabalık ortamlardan uzak durun, mümkün olduğunca evde kalın” çağrılarına rağmen vurdumduymazlık içinde bulunan vatandaşların dikkatsizliği sonucu Kırşehir il genelinde koronavirüs vakalarında artış olduğu gözlemleniyor.

Kırşehir Devlet Hastanesi’nde yatan hasta sayısında ve tespit edilen vaka sayısında artış olduğu gözlemlenirken, özellikle 65 yaş üstü yaşlıların bütün uyarılara rağmen toplu taşıma araçlarını kullanıp, kalabalık ortamlarda bulunmaları dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde 65 yaşlı üstü vatandaşların 16.00-19.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarına, ve pazar yeri gibi kalabalık alanlara alınmamaları için karar alan Kırşehir Valiliği, alınan kararları uyulmadığını tespit edince harekete geçti. Bu konuda toplu taşıma araçlarına binenler ve pazar yerlerine gidenler için denetimlerini arttırdığı, bu kurallara uymayanlara gerekli cezaların verileceği bildirildi.

Kırşehir Valiliği’nin aldığı kararlar doğrultusunda Belediye ve özel halk dolmuşlarında, servis araçlarında denetimlerin yoğunlaştırıldığı, özellikle yaşlıların olmaması gereken 16.00-19.00 saatlerinde yolculuk yapan ve pazar yerinde ya da marketlerde alış verişe çıkan 65 yaş üstü vatandaşların önce uyarıldığı, yapılacak ikinci denetimlerde tespit edilen kişilere gerekli para cezalarının verildiği bildiriliyor.

Kırşehir’de Valilik, Belediye, Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi gibi kurum ve kuruluşlarda görev yapanların büyük çaba ve özverileri sonucu düşüşe geçen koronavirüsün son günlerde yeniden artışa geçmesinin üzüntüsü yaşanırken, Kırşehir Valiliği’nin salgının yeniden önüne geçilmesi amacıyla önümüzdeki günlerde daha sert tedbirler alabileceği öğrenildi.

Kırşehir’de vatandaşların koronavirüse yakalanmamaları için maske, temizlik ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri, mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan uzak durmaları, pazar ve market ihtiyaçlarını kısa sürede tamamlamaları isteniyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.