Kırşehir Express Gazetesi

EKİCİOĞLU ADAY; İL-İLÇE YÖNETİMİ İSTİFA

EKİCİOĞLU ADAY; İL-İLÇE YÖNETİMİ İSTİFA
25 Aralık 2023 - 13:47

Mevcut Belediye Başkanı Ekicioğlu’nun adaylığı resmen açıklandı

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun 2024 seçimleri için yeniden Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından, 22 Aralık 2023 Cuma günü CHP Kırşehir İl Başkanı ve örgütün istifa ettiği belirtildi.

Tüm anketlerde kazanacak tek aday olarak önde çıktığı ifade edilen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun 21 Aralıkta CHP Parti Meclisi tarafından yeniden aday gösterilmesinin ardından CHP Kırşehir İl, İlçe ve Kadın Kolları ve il disiplin kurulu üyelerinin istifa ettikleri haberi gündeme düştü.

2024 Yerel seçimlerinde aday adaylığı için 15 binden fazla başvurunun yapıldığı CHP’de, 125 seçim bölgesinde belediye başkan adayları açıklandı. Buna göre Kırşehir’de Selahattin Ekicioğlu, Çanakkale’de Muharrem Erkek, Konya’da İsmail Sonkaya, Manisa’da Ferdi Zeyrek; Yenimahalle’de Fethi Yaşar ve Fatih’te Mahir Polat’ın adaylıkları da ilan edildi.

Önümüzdeki 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binin üzerinde başvuru alan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), 126 belediye başkan adayı daha belli oldu.
21 Aralık 2023 tarihinde CHP MYK’sinin aldığı kararın PM’de oylanmasının ardından bazı seçim bölgesinin adayları açıklandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlık ettiği Parti Meclisi (PM) Toplantısı’nın ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclislerinde bazı belediye başkan adaylarının belirlendiğini belirterek “MYK toplantımızı gerçekleştirdikten sonra PM’de 160 seçim çevresi görüşüldü. Bu 160 seçim çevresinin 35’inde ön seçim kararı alındı, 125 seçim çevresinde ise adaylar belirlendi” dedi.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin 9 ilde kesinleşen adayları şu şekilde;

Kırşehir: Selahattin Ekicioğlu
Konya: İsmail Sonkaya
Manisa: Ferdi Zeyrek
Samsun: Cevat Öncü
Çanakkale: Muharrem Erkek
Bartın: M. Rıza Yalçınkaya
Amasya: Turgay Sevindi
Ardahan: Faruk Demir
Kütahya: Eyüp Kahveci

Toplantıdan sonra belirlenen seçim bölgesine ilişkin yayımlanan listede Isparta, Bartın, Çanakkale, Ardahan, Manisa, Yenimahalle, Fatih il ve ilçelerinin adaylarının da belirlendiği görüldü.

Kırşehir: Selahattin Ekicioğlu
Kaman: Erhan Talu
Boztepe: Hüseyin Takan
Akpınar: Şükrü Turgut
Mucur: Meryem Fikirkoca
Özbağ: Tekin Var

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.