Kırşehir Express Gazetesi

35. Ahilik Haftası Resmî Töreni yapıldı

35. Ahilik Haftası Resmî Töreni yapıldı
19 Eylül 2022 - 8:45

Bu yıl 35.’si düzenlenen Ahilik Haftası Kutlamaları, 17 Eylül 2022 Cuma günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in katılımıyla gerçekleştirildi.
35. Ahilik Haftası Kutlamaları Resmi Törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanı sıra Valim H. Mete Buhara, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Milletvekillerimiz Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Ankara Milletvekili Hacı Turan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ilimiz protokolü, esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşu başkan ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlarımız katıldı.

Cacabey Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Jandarma Genel Komutanlığına ait Bando Gösterisi ve Mehteran Bölüğü konseri ile başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ahilik Haftası Kutlama Mesajının da okunduğu programda bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ahilik teşkilatı ve Ahi Evran-ı Veli’nin üretime katkı sağlayan en önemli unsurlardan olduğunu söyledi.
Vali H. Mete Buhara ise konuşmasında “Aziz Milletimizin öz kültürü Ahiliği yaşatmak, Ahilik değerlerini anlamak, anlatmak, kadimden gelen Ahilik esaslarını, kaidelerini gelecek nesillere aktarmak ve O’nun kurucusu olan Ahi Evran-ı Veli’yi anmak gayeleri ile düzenlenen 35. Ahilik Haftası Törenine hoş geldiniz diyor, başta yoğun programlarına rağmen törenimize katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat BİLGİN olmak üzere programımızı onurlandıran tüm konuklarımızı saygıyla selamlıyorum.” Dedi.
Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından Yılın Çırağı Samet Çakır’a, Yılın Kalfası Yağız Faik Aksu’ya ve Yılın Ahisi Zeki Satıcı’ya ödülleri takdim edildi. Bakan Bilgin yine, 2022 Yılı Ahilik Hizmet Ödülü’nü Jandarma Genel Komutanlığı Strateji Geliştirme ve Dış İlişkiler Başkanı Tümgeneral Sayın Cengiz Yıldız’a, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ahmet Şengün’e ise 2022 Yılı Ahilik Onur Ödülü’nü takdim etti.
Vali H. Mete Buhara, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve TOBB Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Delibaş tarafından Sayın Bakanımıza Şed kuşandı.
Törende, Şed Kuşatma gösterisinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar tarafından sunulan Helikopter Gösterisi vatandaşlarımızın büyük beğenisini aldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.