Kırşehir Express Gazetesi

9. AHİ SOFRASI YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

9. AHİ SOFRASI YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI
09 Ağustos 2021 - 16:20
  1. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve Kırşehirliler tarafından büyük ilgi gösterilen “Ahi Sofrası” Yöresel Yemek Yarışmasının bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek. Düzenlenecek olan yemek yarışmasına katılacak olan yarışmacılardan dereceye gireceklere çeşitli ödüller verilecek.
  2. Ahi Sofrası Yöresel Yemek yarışması için başvurular başladı. Yarışmaya son müracaat tarihi  10 Eylül 2021 Cuma, yarışma ise 15 Eylül 2021 Çarşambagünü Ağalar Konağı’nda yapılacak. Yarışmacılar, Ahi Sofrası, Hamur işi ve tatlılar ile Yöresel et ve sebze yemekleri dallarında mücadele edecek.

Yarışma sonunda her dalda istanbul escort dereceye giren birincilere 5 adet Küçük Çeyrek, ikincilere 3 adet Küçük Çeyrek ve üçüncülere ise 2 adet Küçük Çeyrek Altın verilecek. 9. Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması’na katılmak isteyenler; Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Kırşehir Kent Konseyi, TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  ve Kırşehir Yardım Sevenler Derneğine başvuruda bulunabilecekler.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, “Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasını her yıl yapılmakta olan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenleyerek geleneksel bir hale getirdik. Böylelikle Anadolumuzun tam ortasında yer alan Kırşehir mutfağının tatlarını gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı gerçekleştiremediğimiz yarışmamıza bu yıl devam ediyoruz. Özellikle ev hanımlarının ve yemek becerisi olan herkesin yarışmaya katılmalarını, bu vesile ile Ahiliğe sahip çıkmalarını bekliyoruz.” dedi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.