Kırşehir Express Gazetesi

Abdulhalim Yıldırım: Emekçilerin tepkisini büyütmek gerekmektedir.

Abdulhalim Yıldırım: Emekçilerin tepkisini büyütmek gerekmektedir.
26 Mart 2024 - 13:13

Türkiye Komünist Hareketi Kırşehir Belediye Başkan Adayı Abdulhalim Yıldırım, neden Belediye başkan Adayı olduğuna ilişkin yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:

“1968 Kırşehir’in Akpınar ilçesinin Boyalık köyünde dünyaya geldim.
İşçi bir babanın çocuğu, emekli askerim. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Evli ve 2 çocuk babasıyım.
Kırşehir’de seçime giren tek sosyalist parti TKH’dir.
Biz komünistler, kamu kaynaklarını halkımızı kemiren asalakların elinden alıp. Bu kaynakları halkımızın ve emekçilerin faydasına kullanılmasını sağlayacağız.
İhalelere son vereceğiz, kamu hizmetlerini belediye olanakları ile yapacağız.
Halkımızın ihtiyaçlarının belirlenmesi ve giderilmesi için mahalle meclisleri kuracağız. Bu sayede halkımızı doğrudan yönetime katacağız.
Bizler sorunun kaynağının tek başına iktidar olmadığını söylüyoruz. Sorunun kaynağı bu düzenin kendisidir, kapitalizmdir. Para babalarının, patronların, yağmacıların düzenidir. Bu yüzden bu düzeni karşınıza almadan, tek başına düzenin figüranlarına odaklanmak, mücadeleyi bunlarla sınırlamak hayal kırıklığından başka bir şey getirmez.
Biz, düzen siyasetinin deyimiyle, “seçim yarışına” girmiyoruz. Bu ülkenin emekçilerine, gençlerine, kadınlarına sağ siyasete mahkum olmadıklarını, başka bir yaşamın mümkün olduğunu; bunun da amasız fakatsız sermaye sınıfına karşı mücadeleden geçtiğini anlatıyoruz.
Bugünkü krizin sorumlusu olanlar, krizin faturasını üstlenmek yerine, hesabı emekçiye kesiyor.
Sömürü düzenine ve iktidara karşı emekçilerin tepkisini büyütmek ve örgütlemek gerekmektedir.
Mevcut düzen değişmediği müddetçe ülkede her zaman ezilen kesim işçi ve emekçi sınıfı olacaktır.
Halkımızı ve emekçileri örgütlenmeye ve haramilerin saltanatını yıkmaya çağırıyorum. Orak çekice atılacak oylar bezirganların suratına atılacak bir tokattır.
Biz ülkemizde ve dünyada insanca, onurlu bir yaşamın mümkün olduğuna inanıyoruz. Bunu kurmak için emekçileri önce Türkiye Komünist Hareketi’ne, Orak-Çekiç’e oy vermeye, peşinden de Türkiye Komünist Hareketi’nde örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.