Kırşehir Express Gazetesi

AHİLİK HAFTASI 13-19 EYLÜL’DE!

AHİLİK HAFTASI 13-19 EYLÜL’DE!
24 Mayıs 2021 - 13:01

Bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan 34. Ahilik Haftası programını görüşmek üzere Vali İbrahim Akın başkanlığında toplantı yapıldı.

Valilikte yapılan toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, Ahilik Haftası programını Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan Merkez Yürütme Kurulu ile koordineli şekilde hazırladıklarını söyledi.

2021 Yılının, aynı zamanda Ahi Evran Yılı ilan edildiğini hatırlatan Vali İbrahim Akın; “Ahilik Haftası programını geçmiş yıllarda olduğu gibi titizlikle hazırlamaktayız. Bugünkü toplantıda da, 13-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 34. Ahilik Haftası etkinliklerini paydaş kurumlarımızca değerlendireceğiz. Ahi Evran-ı Veli’nin memleketi Kırşehir’de Ahilik kültürünü yaşamak, yaşatmak ve tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen Ahilik Haftası’nın en iyi şekilde kutlanması için gayret sarf ediyoruz.” dedi.

Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı’nın sunum yaptığı toplantı, Ahilik Haftası etkinlikleri ile ilgili teklif ve önerilerin görüşülmesi ile sona erdi

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.