Kırşehir Express Gazetesi

AK PARTİ İL BAŞKANI SEHER ÜNSAL SORULARININ YANITLANMASINI İSTEDİ

AK PARTİ İL BAŞKANI SEHER ÜNSAL SORULARININ YANITLANMASINI İSTEDİ
24 Mayıs 2021 - 12:49

Ak Parti İl Başkanı Seher Ünsal yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Sevgili Hemşehrilerim,

Geçtiğimiz gün Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Ekicioğlu’na seçimlerde işten kimseyi çıkarmayacağını taahhüt etmesine rağmen insanların ekmeği ile neden oynandığını sormuştum. Mahkeme kararını yerine getirmesini talep etmiştim.

Fakat Sayın Ekicioğlu klasik CHP zihniyeti ile sorularıma cevap vermek yerine hem topu taca attı hem de çelişkili cevaplar verdi.

Sayın Başkan her ne kadar bizim sorularımıza verecek cevap bulamasa da, traji komik açıklamalarına cevap vermek isterim.

Sayın Ekicioğlu Kırşehir’de siyasi zeminin kaygan olduğundan bahsetmişsiniz! Kırşehir de siyaset zemininin çok kaygan olduğunu sayenizde öğrendik. Tıpkı Belediye meclisinde getirdiğiniz imar önergesine CHP’li 5 Meclis üyesinin karşı çıkması gibi, tıpkı resmî ortağınız İYİ Parti’nin Belediye encümenlerinin görevlerinden istifa etmesi gibi, tıpkı ortağınız İYİ parti teşkilatının CHP örgütünün düzenlediği organizasyonları protesto edip katılmaması gibi, tıpkı gayrı resmî ortağınız HDP’li bir müdür atayacağınız iddiaları karşısında sessiz kalmanız gibi.

Sayın Ekicoğlu şahsıma siyasi ömür biçen siyasi cenazeler gibi sizin de zemininiz anlaşıldığı üzere çok kaygan. Sayın Ekicioğlu resmî ve gayrı resmî ortak akıllarınız ile bir karara varabildiniz mi? 3 fidan mı 3 terörist mi? Varamazsınız değil mi!

Gelelim esas konumuza. Sözleşmeli personeller ile ilgili durum mali yıl ile sınırlıdır ve söz konusu mali yıl için sözleşmeler yenilenmemiştir diye açıklama yaptınız.

Öncelikle mali yılın ne olduğunu size anlatmak isterim. Bütçenin yapılıp yürürlüğe girmesinden başlayarak uygulandığı bir yıllık süreyi yani 1 Ocak dan başlayıp 31 Aralık tarihinde sona eren 12 aylık dönemi ifade eder.

Ama nedense Sayın EKİCİOĞLU, Programcı olarak çalışan sözleşmeli personellerin sözleşmesini 03.05.2021 tarihinde topluca fesih ediyor. Sizin mali yılınız 03.Mayıs 2021 tarihi midir?

Ayrıca 2020 yılında çalışacak 43 sözleşmeli personelin bütçesini Meclis’ten oy birliği ile kabul eden sizsiniz. Ama nedense Meclis kararına rağmen 25 gün sonra 28 kişinin sözleşmesini fesih edende sizsiniz.

Biz insanları işinden etmeyin dedikçe şartlar uygun değil diye savunmaya geçiyorsunuz? Sizi bu konuda da bilgilendireyim.

Belediye başkanları 5393 sayılı Belediye Kanunun 49. Maddesine istinaden Belediye ve bağlı kuruluşlarında, norm kadroya uygun olarak teknik personelleri yıllık sözleşme ile çalıştırılabilir.

Mali yıl açıklamasını biraz önce yapmıştım. Belediye başkanı sözleşmeli olarak çalıştıracağı kişiyi seçebilir ve Bağlı olduğu bakanlıkça onaylandığı sürece o kişi ile çalışabilir.

Yani çalışacağı kadroya ilişkin şartları tutmayan biri kişinin sözleşmesine Bakanlık onay vermez.

Bakanlıkça tüm şartları uygun görülürse işe alım süreci başlar başkan çalışacağı personeli seçer ama çalışmasına onay veremez çünkü onay mercii bakanlıktır.

Programcı arkadaşların Bakanlıkça şartları incelenmiş ve onaylanmıştır. Sayın Ekicioğlu daha çok detaylı bilgi isterseniz lütfen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2020/2 nolu genelgesini okumanızı tavsiye ederim.

Birde şu komik olayı paylaşmak istiyorum. Pandemi sürecinde yemekhanelerin kapalı olduğu bir dönemde, 2 gıda mühendisi alıp insan kaynaklarında çalıştırılmaları sizin ne kadar hak ve adaletli ve ne kadar liyakatli olduğunuzu açıkça göstermektedir.

Bizim vicdanımızı sorgulayan Sayın Ekicioğlu göreve geldikten sonra soy isimleri bizzat    EKİCİOĞLU ve EKİCİ olan kaç kişiyi işe aldınız?

Bu işe alınan kişiler ile akrabalık bağınız nedir?

Bu işe alınan kişiler belediyenin hangi birimlerinde çalışıyorlar?

Sayın Ekicioğlu personelleri işten çıkarırken yaptığınız açıklamada belediye Başkan yardımcılarım kadar maaş alıyorlar demiştiniz! Şimdi ben size soruyorum Belediye ve iştiraklerinde Kaç kişiye çift maaş veriyorsunuz!

Dürüstlükten ve açık sözlülükten bahseden Sayın Ekicioğlu, bunları da aynı duygularla açıklamanızı bekliyorum.

Şayet bu iddialarıma verecek cevap bulamaz yine sorularımdan kaçarsanız Tüm Kırşehir halkına gerçekleri açıklayacağımdan şüpheniz olmasın.

Geçtiğimiz aylarda bir yerel televizyon kanalında muhterem kayın biraderiniz Hamza ÇAM için “güveneceğim başka kimse yoktu ve çok liyakatli sırtımı sağlama almam lazım” dediniz ve kendisini Paranın başına getirdiniz.

Sayın Başkan inşallah belediyenin kasa hesabını ev sohbetlerinde ailecek yapmıyorsunuzdur!

Sayın Ekicioğlu Aynı soy isimden aldığınız personelleri de bu mantıkla mı işe aldın?

Hem Kamuoyuna Hem de özellikle CHP Kırşehir Teşkilatına gönül vermiş değerli hemşehrilerime soruyorum?

İşe alınan personelin liyakati sadece EKİCİ ve EKİCİOĞLU soyadından mı geliyor?

Seçimin hemen ardından Kırşehir Belediyesi’nin borçlarından bahsederken, toplama çıkarma hesabını dahi yapamayan LİYAKATLİ! Kırşehir Belediyesi hesap işinde sınıfta kaldığı gibi bize verdiği cevapta da sınıfta kalmıştır.

Buradan Sayın Ekicioğlu’na sesleniyorum. İnşallah insanların ekmeği ile oynama yanlışından dönersiniz. Ekmeğini alın teri ile kazanan insanlar ile uğraşmayın.

Verdiğiniz sözleri yerine getiriniz. 2 yıldan fazla süre geçmesine rağmen, Vaadettiğiniz 70 projenin ancak 23’ünü açıkladınız. 70 projenin hepsini toplasan, AK Parti iktidarında yapılan bir kent park bile etmez!

Başta kendi siyasi görüşünde ki insanlar olmak üzere Kırşehir halkını belediyeye küstüren, hizmet üretmek yerine türlü bahaneler ile bugünlere geldiğimiz bu ortak akılsızlıktan ilk seçimde inşallah kurtulacağız. Çoğu gittiiii azı kaldı.

Tüm hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.