Kırşehir Express Gazetesi

ANKARA CADDESİ’NE YURT OLUR MU?

ANKARA CADDESİ’NE YURT OLUR MU?
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
20 Ekim 2020 - 13:15

Son günlerde ilimiz basınında yer alan yeni Valilik binasının KYK’ya devredilmesi haberlerinin ardından bazı kesimler tarafından konu tepkiyle karşılandı.

Oysa 2015 Yılında Vali Şentürk başkanlığında şuanda atıl durumda olan Kültür sitesi salonunda adeta bir Ahi Divanı toplanmıştı. Bu toplantıya ilimizin sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve halk katılmıştı.  Toplantıya başkanlığı ise Vali Şentürk yapmıştı. Orada hepimiz düşüncelerimizi bildirmiştik. Hatta şuan iktidar partisi milletvelkli Sayın Mustafa Kendirli’de Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı makamında bulunuyordu. Sonuç olarak o toplantıdan Vali Şentürk’ün dışında iktidarıyla, muhalefetiyle, STK’larıyla ve halkça yeni Valilik Binasının Ankara Caddesindeki eski yerine yapılması konusunda ortak bir karar çıkmıştı.

Bahsettiğim toplantının mutlaka kayıt altına alınan zabıtları mevcuttur. Ki demokratik olarak alınan karar sonrası bahsi geçen arsa yeni Valilik Binası olarak ihale edilmiştir. Ve hatta şuan inşaat sahası levhalarında da Valilik Binası inşaatı yazmaktadır.

Eğer bahsedilen devir işlemi doğruysa? Alınan bu karar beş sene sonra neden değiştirilmiştir? Konunun muhataplarıyla birlikte tüm Kırşehir Kamu Oyunun gerekçeleriyle beraber bunu bilme hakkı yok mudur?

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.