Kırşehir Express Gazetesi

BAHAMETTİN ÖZTÜRK: KAZANAN KIRŞEHİR OLDU!

BAHAMETTİN ÖZTÜRK: KAZANAN KIRŞEHİR OLDU!
25 Kasım 2021 - 15:39

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, katıldığı bir internet televizyonu programında Hükümet Konağı inşaatının aslına uygun olarak devam etmesi kararını değerlendirdi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Öztürk, alınan kararla tüm Kırşehir’in kazandığını ifade etti. Öztürk, açıklamasında şunları söyledi:

“Kırşehir’in kanayan yarası haline gelen Hükümet Konağı meselesinde Esnaf Odaları Birlik Başkanı olarak tüm STK’larımızın ortak düşüncelerini her zaman dile getirdim. Birlik ve beraberliğimizin sonucunda Hükümet Konağının aynı şekilde devam edeceğinin müjdesini aldık. Bu kararı için başta Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Hükümet Konağı bir şehrin olmazsa olmazıdır. Bu hatadan dönülmesinde büyük emeği olan Ak Parti İl Başkanı Sayın Seher Ünsal’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Bize büyük bir müjde verdi. Bu kararla yeniden doğmuş gibi olduk. Zamanında çok söylemiştik ama bu kararı verenler yanlışlarından dönmediler. Seher Hanım da bunu gördü ve Cumhurbaşkanımıza bire bir iletti.

Bu konuyu her zaman gündeme getirdik. Basınımız da bizlere destek verdi. Yine söylüyorum; dönemin Valisi, Milletvekilleri, İl Başkanı bu projeye imza atmış. Temeli atan da hükümet, inşaatı durduran da hükümet. Neden hükümet konağı bir anda iptal edilip yurt yapılması kararlaştırıldı? Seçim kaybeden birkaç kişinin kaprisleri yüzünden… Bugün seçilir yarın kaybedersin. Bunun için bir şehrin kaderiyle oynanmaz. Bu yanlıştan dönüldüğü için tüm STK’larımız adına mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Bu açıklamaları yapınca “Bahamettin Başkanın yurdu var o yüzden yurt yapılmasını istemiyor” diyorlar. İnanın durum o kadar basit değil. Bu açıklamalarım yüzünden yurdumu da kapattılar. Benim için önemli değil. Kırşehir halkına ve esnafına feda olsun.

Devlet yurtlarının yapılması gereken yerler var. Burası o yerlerden biri değil. Bütün dünyada ve ülkemizde hükümet konağı olmayan il ve ilçe yok. Kırşehir’in ilçelerinde bile var ancak merkezinde hükümet konağı yok. Her müdürlük farklı bir yerde hizmet veriyor. O kadar kira parası ödeniyor. İnsanlar oradan oraya gidiyor. Hükümet Konağı olmadan bir şehir olmaz.

Burası hükümet konağı olunca oraya Vali olarak ben oturacak değilim. Şunu da bilsinler ki bu yurt kararına imza atanlar da oraya vali olacak değil! Kırşehir denilince birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Seher Hanım bu konuda örnek oldu. Mesele Kırşehir olunca parti gözetmeksizin istişare halinde olmamız lazım. Seher Hanım Ak Parti İl Başkanı; Kırşehir Belediyesi CHP olduğu için hiç görüşmeyecek mi? Elbette görüşecek. Mesele parti değil Kırşehir meselesi.

Aynı şekilde Ahi Evran Külliyesi de tamamlanmalı. Siyasi hırslara kurban verilmeyecek bir proje. TOBB TESK arkamızda, yeter ki bir sinyal versinler elimizden geleni yapmaya hazırız.

Kırşehir’den intikam alınır gibi yapılan bu eylemden Cumhurbaşkanımızın haberinin olmadığı böylece anlaşılmış oldu. Eğer bilgisi olsaydı ve proje devam etseydi şimdi bitmiş ve teslim edilmiş olurdu. Milletvekili Mustafa Kendirli de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu kararı aldığını söylemişti. Böyle saçmalık olur mu? Sen istemezsen İçişleri Bakanı burayı ne bilir? Biz birlik beraberlik içinde Kırşehir’in menfaati için çalıştığımız zaman her meselenin altından kalkarız. Bu konu üzerinden elini çekmeyen Ak Parti İl Başkanımız Seher Ünsal’a, dönemin milletvekilleri Mikail Aslan ve Salih Çetinkaya’ya ve emeği geçen herkese Kırşehir’in kaderiyle oynanmasına izin vermedikleri için teşekkür ederim.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.